EPRESKEDJÜNK!

EPERTORONY
Készítsünk piskótát öt tojásból. A sárgáját 5 kanál cukorral és egy vaníliával habosra keverjük, hozzáadunk 5 kanál vizet, 6 kanál lisztet, egy sütőport, a felvert tojáshabot és néhány csepp piros színű málnaaromát. Ettől lesz szép rózsaszín a tészta:-) A masszába eperdarabokat szórunk és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben 30 deka epret villával összetörünk, hozzáadunk néhány kanál barna cukrot, 1 kávéskanál citromsavat és lekvárt főzünk belőle. Tehetünk hozzá növényi zselésítőt is, de ez nem kötelező. Amíg a lekvár lehűl, addig túrókrémet készítünk. A túrót összekeverjük porcukorral, reszelt citromhéjjal, kevés felvert tejszínnel.
Amikor kihűlt a piskóta, egy pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Ezeket megfelezzük. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, teszünk rá eperdarabokat, majd túrókrémet és a tészta tetejét. Erre ismét lekvárt kenünk és eperrel díszítjük, valahogy így.
még "jó", hogy ez is tiltólistás... bár attól még csorog a nyálam :) és ha itt lenne, valószinüleg lesz.rnám, hogy allergizál... :)
VálaszTörlésHa kijutok hozzátok, viszek...raktam félre :-)
VálaszTörlés