HAGYMALEKVÁR

Ezzel is jól összekeverjük, majd pár perc kevergetés után kevés vízzel felöntjük. A vizet hagyjuk teljesen elpárologni, majd újra adunk hozzá egy keveset. Ezt kb. egy órán keresztül folyamatosan ismételjük, amíg sűrű, lekvárszerű állagot nem kap a hagyma. Az íze inkább kissé édes, mint sós. Adhatjuk húsokhoz, de pirítósra is kiváló.
Amikor a lekvár elkészült, alaposan kimosott üvegekbe töltjük. A lekvárokat olajjal fedjük le, így kizárt, hogy az felforr, vagy megromlik. Az üvegeket meleg takarókkal jól befedjük és ott hagyjuk kihűlni a lekvárokat. Az üvegeket fejjel lefelé fordítsuk a dunsztban. Jó tanács: ha a fedőn a legkisebb sérülés van, azt ne használjuk, mert a lekvár megromlik. Ha még sincs másik tető, akkor tegyünk alá celofánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése