2012. július 6., péntek

EZ ITT A VÉRES VALÓSÁG

Ez itt a véres valóság


Sok undorító dolgot hallottam már életem során, de az, amit az imént olvastam, kétségtelenül viszi a pálmát. Valami nagyokos azt javasolja, jósoljunk vérből. Holnap meg majd macskaszarból, utána meg egyéb testnedvekből mondja meg az illető a tutit?

http://www.fanpop.com/spots/vampires/images/614833/title/blood-last-vampire-wallpaper
Amíg léteznek hiszékenyek, és amíg létezik mindent elsöprő bánat és elkeseredés, addig az ilyen embereknek is jó világa lesz, akik azt javasolják, jósoljunk vérből. Míg valószínűleg ők a roppant fontos munkájuk mellett Balin nyaralnak, addig mi a 40 fokban kiköpjük a tüdőnket. De semmi baj, legalább legközelebb abból is megmondhatják, merre halad az életünk, vagy éppen milyen pasival érdemes randizni.

Javasolnám nekik, hogy tartsanak tanfolyamokat is perverz tevékenységeikből. Szerintem érdemes lenne vizeletből is jósolni. Ez egyébként pont olyan, mint vérből megmondani a jövőt. Mellesleg megsúgnám nekik, hogy vérből kiolvasni a tutit nem új dolog, azt az orvosok már jó ideje csinálják. Nem kell hozzá más csak egy spéci mikroszkóp, meg némi szaktudás. Ja, hogy már megint okoskodom? Igaz, mindig csak dumálok hitetlenül, miközben ki sem próbáltam remek ajánlataikat.

Szerintem jósolhatnának továbbá anyatejből, nyálból, izzadságból, emberi szőrből, bőrből, szövettani mintából, fogkőből, szemváladékból, levágott körömből, vagy éppen tyúkszemből is. Miért ne? Ezek a dolgok mivel rosszabbak, mint a vér? És ki meri cáfolni, hogy én csipából nem tudom megmondani milyen pasi való hozzá? Ha meg esetleg nem jön össze a dolog, majd azt mondom, hitetlen ember csipáját használni legalább annyira bizonytalan, mint abban hinni, hogy az utcán eldobott kaparós sorsjegy mégiscsak a főnyereményt rejti.

Na de mielőtt még mélyebbre süllyednék ebben a posványban, inkább menekülök belőle és összeütök valami finomságot. Legyen ez valami szokatlan, valami pikáns.



ALMAKRÉMES RÉPÁS SÜTI





Tudom, hogy ez a desszert elsőre furán hangzik, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. A tésztához lereszelünk 4-5 nagyobb répát. Négy tojás sárgáját felverjük négy kanál cukorral, hozzáadunk néhány csepp vaníliaaromát, 1 kis kanál fahéjat, 1 sütőport, 6 kanál lisztet. Belekeverjük a reszelt sárgarépát és a felvert tojásfehérjét. A tésztába beledobálunk apróra darabolt datolyát is. A masszát 200 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.

A krémhez megfőzünk két vaníliás pudingot, amibe belekeverünk négy nagyobb lereszelt és kinyomkodott almát. Hozzáadunk növényi zselésítőt, majd a krémet a süteményre halmozzuk. A krém tetejére csokit teszünk, lehűtjük, majd tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nem két tészta között van az almapép?
    Az almára rá a csokit?! A répatorta a kedvencem! :)
    Amúgy és már le is gyártottam párat.

    VálaszTörlés
  2. Csirke bélből is jósolnak! :)

    VálaszTörlés