Plüss állatok kíméljenek!
Vízióm támadt. Láttam, amint egy
hatalmas plüss állat rám ül, és én hiába kapálózok, a hatalmas segge alatt
lehelem ki a lelkem. Annyit sem tudtam mondani: jaj...
Egyre
inkább úgy érzem, hogy a jó Isten szórakozik velem. Az egyik kezével valóban
ad, de a másik kezével meg kétszer annyi kakit nyom a képembe, mintha így
akarná tudomásomra hozni, hogy nem az erdőtől nem látom a fát, hanem a mocsoktól,
amiben tapicskolok. Erről meg az a szó jut eszembe, hogy fostalicska. Ha nem
tudnám, mit jelent még tetszene is ez a kifejezés, olyan játékos, olyan
dallamos…J
Na de vissza a hatalmas plüss állatra.
Víziómban már jó előre észleltem a közeledését, épp akkor vettem először észre,
amikor óriási nyelvét kihúzta valami sötét barlangból, vagy lyukból. Hogy ennek
nincs semmi értelme…hát csak akkor, ha te nem ismered a plüss állatok általános
viselkedését…
Jó lehet hatalmas seggű plüss állatnak
lenni…semmi nem kell hozzá, csak egy nagy nyelv és az ember már szárnyal is
fent a világ tetején, legalábbis, amit ő annak hisz. De vigyázat, jönnek új
plüss állatok, aki úgy lecsapják a szétmosott, agyonhasznált társaikat, hogy
csak úgy koppannak.
Az én uram, azt mondja a minap, amikor
mutatom neki a plüss állatot, ne aggódj, két év és elviszi a szíve…Utálom
magam ezért, de jobb kedvre derültem ettől... J
Ja, és ha mindez még nem lett volna elég csapás, a Facebook azt javasolta, jelöljem ismerősnem Sláger Tibót. Na szórakozzatok, tudjátok ám kicsodával... J
S így befejezésként, csak egyet mondok,
aki karácsonyra plüss állattal lep meg, arra ráküldöm a víziómat, aztán
megnézheti magát! J
Ha már a karácsonyt szóba hoztam, hát
kezdjünk el készülődni rá. Először készítsünk bonbont, ami nem csak isteni
desszert, de szépen becsomagolva remek ajándék lehet a karácsonyfa alá is.
HÁZI BONBON
Ezt a finomságot számtalan ízben
elkészíthetjük, én most a kedvenc receptjeimet osztom meg veletek. Imádom a
puncsot, így az első töltelék legyen ilyen. Nálam minden bonbon alapja a
tejszín, így egy jó nagy adagból kemény habot verek. Annyi részre osztom,
ahány ízű bonbont készítek. Az első adag tejszínhabhoz keverünk 1/3 mennyiségű
porrá darált kekszet és főzés nélküli puncspudingból kb. két kanállal. A
masszából gömböket formálunk. A kemény tejszínhabhoz adhatunk ugyan annyi mennyiségű
kókuszreszeléket, majd ebből készítünk kis golyókat. A túrókrémes bonbonhoz
fele túró, fele tejszínhab, kis cukor, kevés citromhéj szükséges, majd ezt a
masszát is megformázzuk. Készíthetünk aszalt gyümölcsös finomságot is. A
gyümölcsöket apróra vágjuk, kis mézzel összekeverjük, majd ebből gyúrunk
golyókat. Marcipánmasszát is megformázhatunk hasonlóan. Amikor elkészültek a
golyók, az étcsokit kis olajjal felolvasztom, és ebbe mártogatom a kis gömböket. Olajozott
rácson szárítom meg a bonbonokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése