2012. november 15., csütörtök

A nagy kérdés


A nagy kérdés

A nap kérdése: hová tűnt Csobot Adél? Mielőtt azt hinnéd, szívatlak, nyomatékkal kijelentem, nem erről van szó. Ezt a kérdést tök komolyan feltették, mégpedig a tévében! Egyébként meg kit érdekel, hogy hová tűnt? Titeket igen?


Ha eljön a világvége.... (www.doomsdaytube.com)
Viszont vannak kérdések, amelyek mostanában igenis foglalkoztatnak. Ilyen például, hogy lesz-e világvége pontosan 17 nappal a nevem napja után? Na, ez sem azért izgat, mert félek attól, hogy hamarabb kell találkoznom Szent Péterrel, mint ahogy eredetileg terveztem, sokkal inkább az érdekelne, kezdhetem-e mától írni a valódi blogomat?J Meg aztán ott van az a marha sok egyén, akikkel még beszélgetnem kellene egyről és másról, mielőtt mindannyian alulról kezdenénk szagolni az ibolyát. Na, ez egy másik kérdés! Ha eljön a világ vége, akkor nyilván ibolya sem marad, de akkor meg mit szagolgatunk majd alulról?
Aztán egy következő kérdés, ami felettébb foglalkoztat, hogy ki reklamál akkor, hogy hibás volt a riasztó, ha az egész család kipurcan szénmonoxid-mérgezésben? Érvényes ez egy egész famíliát érintő gombamérgezésre is…
Na és még egy dilemma. Miért kussol több tucat ember, ha mindenki tisztában van vele, hogy valami szar? Vagy inkább híg fos, mert még a formálható szar színvonalát sem éri el?
És nálam a hét kérdése: ki lehet a titokzatos idegen? J
Na hát engem most éppen ezek a kérdések foglalkoztatnak és ha ezeknek már mind a végére jártam, na majd éppen akkor elkezdem felkutatni Csobot Adélt is….
Sokáig az is kérdés volt számomra, hogyan készítsek igazán pihe-puha kalácsot. Mostanra megtaláltam ennek is a titkát, amit most veletek is megosztok.






LEKVÁROS ÉS CSOKIS KALÁCSKÁK

Két deci langyos, cukros tejben megfuttatunk egy csomag élesztőt. A kenyérsütőbe beleteszünk 20-20 deka sima- és réteslisztet, 1 tojást, 5 deka olvasztott vajat, 2 kanál cukrot, egy csipet sót és az élesztős tejet. A gépet elindítjuk a dagasztó-kelesztő programon. Közben figyeljük a tésztát, aminek egészen lágynak kell lenni. Ha esetleg folyós, tegyünk hozzá még kicsi lisztet. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tésztát egyenlő nézetekre vágjuk, melyek közepébe lekvárt, vagy csokikrémet teszünk. Ezután gombócokat gyúrunk belőlük, a gombócuk közepét az ujjunkkal benyomjuk, így a kalács úgy néz majd ki, mint egy fánk. A kalácskákat még fél óráig kelni hagyjuk, majd 200 fokon aranybarnára sütjük őket. A lyukakat lekvárral vagy csokival megtöltjük, valahogy így.



2 megjegyzés: