A nagy kérdés
A nap kérdése: hová tűnt Csobot Adél?
Mielőtt azt hinnéd, szívatlak, nyomatékkal kijelentem, nem erről van szó. Ezt a
kérdést tök komolyan feltették, mégpedig a tévében! Egyébként
meg kit érdekel, hogy hová tűnt? Titeket igen?
Ha eljön a világvége.... (www.doomsdaytube.com) |
Viszont vannak kérdések, amelyek
mostanában igenis foglalkoztatnak. Ilyen például, hogy lesz-e világvége
pontosan 17 nappal a nevem napja után? Na, ez sem azért izgat, mert félek
attól, hogy hamarabb kell találkoznom Szent Péterrel, mint ahogy eredetileg
terveztem, sokkal inkább az érdekelne, kezdhetem-e mától írni a valódi
blogomat?J
Meg aztán ott van az a marha sok egyén, akikkel még beszélgetnem kellene egyről
és másról, mielőtt mindannyian alulról kezdenénk szagolni az ibolyát. Na, ez
egy másik kérdés! Ha eljön a világ vége, akkor nyilván ibolya sem marad, de
akkor meg mit szagolgatunk majd alulról?
Aztán egy következő kérdés, ami felettébb
foglalkoztat, hogy ki
reklamál akkor, hogy hibás volt a riasztó, ha az egész család kipurcan
szénmonoxid-mérgezésben? Érvényes ez egy egész famíliát érintő gombamérgezésre
is…
Na és még egy dilemma. Miért kussol több
tucat ember, ha mindenki tisztában van vele, hogy valami szar? Vagy inkább híg
fos, mert még a formálható szar színvonalát sem éri el?
És nálam a hét kérdése: ki lehet a
titokzatos idegen? J
Na hát engem most éppen ezek a kérdések foglalkoztatnak
és ha ezeknek már mind a végére jártam, na majd éppen akkor elkezdem felkutatni
Csobot Adélt is….
Sokáig az is kérdés volt számomra,
hogyan készítsek igazán pihe-puha kalácsot. Mostanra megtaláltam ennek is a
titkát, amit most veletek is megosztok.
LEKVÁROS ÉS CSOKIS KALÁCSKÁK
Két deci langyos, cukros tejben
megfuttatunk egy csomag élesztőt. A kenyérsütőbe beleteszünk 20-20 deka sima- és
réteslisztet, 1 tojást, 5 deka olvasztott vajat, 2 kanál cukrot, egy csipet sót
és az élesztős tejet. A gépet elindítjuk a dagasztó-kelesztő programon. Közben
figyeljük a tésztát, aminek egészen lágynak kell lenni. Ha esetleg folyós,
tegyünk hozzá még kicsi lisztet. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi
vastagra nyújtjuk. A tésztát egyenlő nézetekre vágjuk, melyek közepébe
lekvárt, vagy csokikrémet teszünk. Ezután gombócokat gyúrunk belőlük, a
gombócuk közepét az ujjunkkal benyomjuk, így a kalács úgy néz majd ki, mint egy
fánk. A kalácskákat még fél óráig kelni hagyjuk, majd 200 fokon aranybarnára
sütjük őket. A lyukakat lekvárral vagy csokival megtöltjük, valahogy így.
Még mindig imádom az írásaid:)
VálaszTörlésKöszönööööm:-)))
VálaszTörlés