SAJTTAL TÖLTÖTT TÓCSNI RÉPÁS
KÁPOSZTASALÁTÁVAL
A salátához lereszeljük a káposztát és a
répát. A keverékét besózzuk, majd 5 perc pihentetés után a zöldségek levét
kicsavarjuk. A keveréket meglocsoljuk kevés mogyoróolajjal, kis mézzel, pár
csepp ecettel, majd a hűtőben pihentetjük.
A tócsnihoz lereszelünk négy nagyobb
krumplit, 1 hagymát, hozzáadunk egy tojást, sót, borsot, majoránnát és annyi lisztet,
hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Egy kiolajozott tepsibe kis halmokat
rakunk a keverékből. Ezekre sajtot halmozunk, majd a sajtot befedjük a maradék
tésztával. A tócsnik tetejét lenmaggal szórjuk meg. 200 fokon kb. 40-50 perc
alatt megsütjük a töltött lepényeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése