2012. november 20., kedd

SAJTTAL TÖLTÖTT TÓCSNI RÉPÁS KÁPOSZTASALÁTÁVAL




SAJTTAL TÖLTÖTT TÓCSNI RÉPÁS KÁPOSZTASALÁTÁVAL


A salátához lereszeljük a káposztát és a répát. A keverékét besózzuk, majd 5 perc pihentetés után a zöldségek levét kicsavarjuk. A keveréket meglocsoljuk kevés mogyoróolajjal, kis mézzel, pár csepp ecettel, majd a hűtőben pihentetjük. 
A tócsnihoz lereszelünk négy nagyobb krumplit, 1 hagymát, hozzáadunk egy tojást, sót, borsot, majoránnát és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Egy kiolajozott tepsibe kis halmokat rakunk a keverékből. Ezekre sajtot halmozunk, majd a sajtot befedjük a maradék tésztával. A tócsnik tetejét lenmaggal szórjuk meg. 200 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük a töltött lepényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése