2012. november 13., kedd

Mert ami nem túl gusztusos…


Mert ami nem túl gusztusos…

Nem túl gusztusos dolog mások farkával verni a csalánt. Bár ha az számomra semmiféle következménnyel nem járna, netán a bankszámlám hízna tőle, na, akkor talán én is kevésbé lennék finnyás.


Nem túl gusztusos kisbaltával csuklóból levágni annak a kezét sem, aki előtte azzal tömte beléd a finom falatokat. Persze van olyan, hogy már unod a banánt és körtére vágysz, de ezért még nem ütsz-vágsz…
Nem túl gusztusos dolog azokat jó bő nyállal szembeköpni, akik előző nap még titkokat suttogtak a füledbe, épp olyanokat, amelyekből másnap megetethetted a gyerekedet, meg esetleg még a szomszédét is…
Nem túl gusztusos dolog kést döfni valakinek a hátába csak azért, mert ő, az ostoba, barátjának hitt és hátat fordított neked, miközben te már élezted a böhöm nagy késedet…ja, hogy az ő hibája, hogy nem látta azt a mocskos nagy bicskát ami egész végig ott volt a farzsebedben?
Nem túl gusztusos dolog valakinek a szemébe mondani, „ja, hát hogyne, soha senkinek, az életem árán is megőrzöm, a sírba viszem”, miközben már azt számolgatod, mennyi ilyen balekot kell pofára ejtened ahhoz, hogy megvehesd az új autódat…
Nem túl gusztusos dolog a kicsikbe belerúgni, csak azért, mert ők nem érik fel a cipőtalpadat, mert mi van akkor, ha csak azért nem érik fel, mert éppen erőt gyűjtenek ahhoz, hogy feltápászkodjanak a földről…
Nem túl gusztusos dolog másokat a barátságodról biztosítani, miközben éppen azt a sírt ásod, amelybe belerugdosod majd őket, persze csak azután, miután neked már elég jó…
Ahogy öregszem, egyre finnyásabb vagyok, valahogy nem akaródzik sem a csalán, se a bő nyál, se a bicska…az ismerőseim meg csak röhögnek rajtam, hogy nekem az a dicséret, hogy korrekt, többet ér egy Mercedesnél. Na, akkor jó éhenhalást - mondják, felvázolva a jövőt és bár tudom, hogy igazuk van, de mégsem izgat, sokkal felszabadítóbb érzés tudni, hogy amíg egyesek a sok pénzükbe lassan, módszeresen és nagyon fájdalmasan beledöglenek, addig én legalább gyorsan halok majd éhen. Urnahelyem már van, akciósan vettem, a többi meg nem érdekel, mától dudorászva szarok a világra…

HAMIS TÚRÓS-KRÉMES


Miközben a tésztalapot kihűtjük, fél liter tejben elkeverünk egy vaníliapudingot, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, illetve 3 kanál búzadarát és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, hozzákeverünk fél vajat, illetve 2 deci keményre vert tejszínhabot. Ezt követően 1 csomag túróhoz, adunk vaníliacukrot, citromhéját, ízlés szerint porcukrot, negyed vajat és 2 deci felvert tejszínhabot. A piskótát kettévágjuk. Az egyik lapra először rátesszük a vaníliakrémet, aztán a piskótalapot, majd a túrókrémet, a tetejét olvasztott csokival borítjuk be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése