Lencserolád pezsgőmártással
2-3 deci pezsgő
1 deci tejszín
kevés cukor
kevés vaj (ha lehet, házi)
1 csomag lencse
só, bors, babérlevél
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1 csomag rizsliszt
szezámmag
zsemlemorzsa
Elkészítése:
1. A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap
sóval, borssal, fokhagymával, egy egész vöröshagymával és babérlevéllel
feltesszük főni.
2. Amikor puhára főtt, kevés rizsliszttel
besűrítjük.
3. Miután teljesen kihűlt, beleütünk két tojást, teszünk
hozzá kevés zsemlemorzsát, kicsi lisztet, hogy sütésnél
jól összeálljon a massza.
4. A kis roládokat szezámmagba forgatjuk, majd
olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
5. A szószhoz a vajból és a lisztből világos rántást
készítünk.
6. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt,
illetve a pezsgőt. Kevés cukrot, csipetnyi sót és pici borsot teszünk bele,
amíg be nem sűrűsödik. Ezzel tálaljuk a roládokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése