Mi fu? Tofu!
A 24 éves férfi
állítólag rájött, hogy se ideje, se pénze a konyhai műveletek elvégzésére,
ezért inkább a jövőben mellőzni akarja ezeket. Mivel enni viszont kell, ezért
megálmodott egy löttyöt, ami állítása szerint mindenféle anyagot tartalmaz,
amire a szervezetnek szüksége van. Ha ez igaz, és valóban ekkora az érdeklődés
iránta, én tényleg nagyon szomorú vagyok. Lehet, hogy ezzel vége a
gasztronómiának?
Elmagyarázni a
született süketnek azt, hogy milyen a déli harangszó, nagyon nehéz dolog.
Véleményem szerint egy olyan embernek, aki pótló folyadékokat agyal ki az
ételek helyett, épp ilyen nehéz elmagyarázni a gasztronómia csodáját. Csak azt
tudja, milyen megnyugtató és kreatív dolog főzni, aki, mindezt szívvel teszi,
ha az ember erőlteti, akkor csak rosszízű, égett, szomorúság ízű és állagú
ételek kerülnek az asztalra.
Szerintem főzni úgy
kell, mintha minden egyes csipet fűszerünket utoljára tennénk a levesünkbe,
mintha minden feltálalt ételünk az utolsó lenne. S, ha valóban így kerül ki
minden a konyhánkból, akkor sem itt ebben a földi létben, sem majd Szent Péter
előtt nem kell szégyenkeznünk. Mai ételem egy első találkozásra igencsak
ízetlennek tűnő alapanyagból, tofuból készült, de higgyék el, némi
szenvedéllyel és kis kreativitással isteni ételeket készíthetünk belőle.
Babos-laskagombás tofupörkölt
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
10 dkg fehér bab
1 csomag kemény tofu
vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
vöröshagyma
só, bors
Elkészítése:
5. Amikor jó szaftos, belekeverjük a
pirított tofukockákat, és kb. 10 perc alatt összefőzzük.
6. Végül a babot, gombát és tofut
összekeverjük és még pár percet hagyjuk főni, hogy az ízek összeérjenek. Azért
készítjük külön az alapanyagokat, hogy ne törjenek össze! Én galuskával
tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése