2014. január 18., szombat

Ficam

Ficam

Kificamodott a világ, vele együtt az ízlése is. Ráférne egy jó kis borogatás, vagy egy intenzív kórházi kezelés. Addig meg, amíg lábadozik, kirendelnék mellé egy pszichológust, aki rendbe teszi a lelkét, hogy mire a ficam rendbe jön, a világ rendje is helyreálljon.

A másfél éves felemeli a kezét, rugózik, vagy éppen azt mondogatja: tá', tá',  ha azt akarja, hogy táncolj vele. Aztán, ha teljesíted a kívánságát, szeretete jeléül megölel. A felnőtt, ha azt akarja, hogy úgy táncolj, ahogy ő szeretné, azt hazudja, szeret. Elég nagy a differencia. Mondom, kificamodott a világ.
A "bibis lábú" világot érdemes lenne alávetni egy alapos és teljes körű kivizsgálásnak. Mondják, hogy ficam többnyire csak ott keletkezik, ahol a tartószalagok már egyébként is gyengék voltak. Na annak kellene tüzetesen utána nézni, hogy mitől lazult meg a világ tartása. Nem tudom, hogy a világ TB-je, vajon fedezne-e egy ilyenfajta nagy generált, persze lehet, hogy elég lenne csak egy röntgen, vagy egy ultrahang.
Mindenesetre azt javaslom annak, aki illetékes beutalót írni a világnak, máris kezdje hegyezni a tollát, mert én 'bíz Isten elküldöm hozzá ezt a beteget. Mert ebben az esetben is csak a remény maradt, és ha meg sem próbálkozunk vele, a világunk örökre sánta marad.
Ma ételemnek nincs különösebb neve, mi csak úgy emlegetjük, tofu, ahogy én szeretem. Remélem, ti is szeretitek majd, s nem mondjátok, hogy ízlésficamban szenvedek!






TOFU, AHOGY ÉN SZERETEM


Hozzávalók:
1 csomag lágy tofu
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
kevés káposzta
kevés szójabab csíra
2 közepes vöröshagyma
sötét szójaszósz
só, bors, cukor
méz
mustár

Elkészítése:
1. A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kis olajon megpirítjuk. Így jobb az állaga!
2. Összekeverjük a mézet és a mustárt, egyharmad-kétharmad arányban, vagyis két rész mustárhoz egy rész mézet adunk. Ebben pácoljuk a tofut.
3. Közben a zöldségeket kis csíkokra aprítjuk, a hagymát is.
4. A zöldségeket vajon megpároljuk kevés cukorral.

5. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzátesszük a mézes-mustárba pácolt tofut, meglocsoljuk 1 kanál szójaszósszal és kb. 10 percig összefőzzük az egészet. Rizst kínálok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése