2013. február 15., péntek

Mi közünk Fábryhoz? - csokis máktorta


Mi közünk Fábryhoz?

Most őszintén, kinek mi köze ahhoz, hogy Fábry Sándornak volt-e szeretője vagy sem? Szerintem ez csak rá és a párjára tartozik, na meg arra, a hölgyre, aki kiteregette a szennyest, ha egyáltalán hihetünk annak, amit állít.

Hallgass!


Persze jogos a kérdés, és akkor nekem mi közöm van Fábry Sándor magánéletéhez? Jelentem semmi és valójában csak az apropót szolgáltatta szegény Fábry ahhoz, hogy most aztán tényleg előhozakodjak azzal a témával, ami régóta böki a csőröm.
Egész egyszerűen gusztustalannak tartom, hogy emberek attól érzik jól magukat, ha mások magánéletének zajos és nem túl szép fordulatain köszörülhetik a nyelvüket. Ha igaz a sztori ,- amit persze még nem tudunk -  persze nem szép dolog, hogy Fábry megcsalta élete párját, de hát ettől még nem kellene azonnal bitófára küldeni. Meg, hogy elveszítheti az állását is, mert rossz példával szolgál a nézők számára? Hagyjuk már ezt az álszent dumát? Mitől jobb példa ha valaki valóságshowban meztelenkedik, a földön hempereg, iszik, meg kamera előtt szexel? De említhetnénk még számtalan példát, amikor tévésekről kiderült ez, meg az és mégsem rúgták ki őket a munkahelyükről. Fábry meg jusson pokolra és vesse ki magából a média?
És gondoltatok már arra, hogy mit érdemel az, aki minderről beszámolt a sajtónak? Nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy eszembe jusson újságíróért kiáltani, pláne, ha egy ennyire intim, bizalmas dologról van szó. Jogosan merül fel a kérdés, talán a hölgy hasznot remél a kis húzásából? És ha ez így van, vagy ha nem, de mégis kipakolt, akkor ő mivel jobb Fábrynál? Akkor most mi is menjünk oda a főnökéhez, hogy rúgják már ki, mert ő meg tönkretette egy kisgyerekes család életét, egy közismert tévés karrierjét? Na persze még az sem biztos, hogy igazat mond. Mint tudjuk az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Szóval én azt gondolom, hogy elsősorban az a szégyen, hogy ilyen sztorik nyilvánosság elé kerülhetnek és ezt ráadásul sokan még élvezik is. Csoda, hogy egy hónapja azt tettem, amit?
Természetesen a recept ma sem marad el. Csokis máktortát hoztam ma nektek, amit először készítettem én is, de nagyon finom lett!

CSOKIS MÁKTORTA

Az alaphoz tulajdonképpen egy mákos piskótát készítünk. Három tojáshoz adunk három kanál cukrot, majd azzal habosra keverjük. Következik három kanál víz, hat kanál liszt, egy sütőpor, végül hat kanál darált mák. A masszát kivajazott formában 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Amíg a tortalap kihűl, fél liter tejszínt kemény habbá verünk. A feléhez további 3-4 kanál mákot keverünk. A másik feléhez hozzádolgozunk egy csomag túrót, ízlés szerint cukrot, egy citrom reszelt héját és levét. A tortalapra először a túrókrém kerül, majd a mákkrém. Az egészet olvasztott csokival fedjük be. Egyszerű és finom desszert, amit nem lehet elrontani.

1 megjegyzés:

  1. Jol hangzik ez a torta. Kicsit babrás.
    Fábry meg ahogy élsz úgy itéltetsz.

    VálaszTörlés