2013. február 10., vasárnap

ÖTVENKÉTEZER A JÖVŐJÜKÉRT - hagymaleves répagaluskával



ÖTVENKÉTEZER A JÖVŐJÜKÉRT

Hetek óta nem nézek tévét.. Az internetet viszont nézegetem, és amit legutóbb olvastam, egészen felvillanyozott. Azt írják, hogy minden magyar kap plusz 52 ezer forintot, legalábbis Orbán Viktor ezt üzeni. Gyorsan sminkelek is, meg felveszek valami ünneplőt, hogy jól nézzek ki, amikor a miniszterelnök becsönget, hogy átadja azt a kis talált pénzt.

http://desktopbackgrounds1.com/money-wallpapers/
Azt is olvasom, hogy míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő, így lehetséges tehát az, hogy kapunk fejenként plusz 52 ezer forintot. Na persze, ezt senki ne vegye szó szerint, senkinek nem utalják át ezt az összeget, hiszen ennek más a funkciója.
S még ha nem is kapjuk meg egyenként ezt a pénzt, arra azért jó ez a hír, hogy elmélázzak, mit is kezdhetnénk vele. Erre az 52 ezer forintra persze sokan csak legyintenek ebben az országban, ami nem is csoda, hiszen valljuk be őszintén, szinte semmire nem elég. Ugyanakkor azt üzenem mindenkinek, akinek ez az összeg csupán kávépénz, hogy a következő hónapban inkább méregtelenítsen és a megspórolt 52 ezret utalja át annak, akinek igazán szüksége van rá, mert ezen múlik, hogy utcára kerül-e, vagy éppen tud-e ételt tenni a gyerekei elé. Lehet elkezdeni a számolgatást, indítsunk mozgalmat, ha már így alakultak a dolgok, ha már Orbán Viktort ezt üzente... S bár tudom, azt hiszitek, viccelek, de én halál komolyan gondolom, hogy induljon el az 52 ezer forintok áramlása a tehetősektől a rászorulók felé! Hajrá, csináljunk végre valami értelmeset, valami értékeset! Ez csak egy kérés, egy próbálkozás, de talán valóban nyitott fülekre talál! Nem ér a nagy havazásra hivatkozni, interneten is lehet utalni, nem kell bankba menni!
Kérek mindenkit, segítsen most nekem, osszátok meg minél többen ezt a blogbejegyzést, hátha segíteni tudunk a rászorulókon! 
Természetesen a recept ma sem maradhat el. Ezúttal a spórolás jegyében egy olcsó, ízletes levest ajánlok.

HAGYMALEVES RÉPAGALUSKÁVAL

Négy adag leveshez három nagy fej vöröshagymát felvágunk, nem kell túl apróra. Vajon megpároljuk a hagymát, majd felöntjük kevés vízzel, sóval, borssal és egy zöldségleveskockával (van ebből bio is) ízesítjük. Amikor a hagyma puha, botmixerrel összepürésítjük. Ha túl sűrű a leves, még adhatunk hozzá vizet. Közben két nagyobb répát felszeletelünk és puhára párolunk. Pépesítjük, majd hozzáteszünk egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Ezt forró vízbe szaggatjuk, majd a hagymalevesbe tesszük. A tetejére tehetünk sajtot és kínálhatunk mellé pirítóst is.

1 megjegyzés:

  1. nekem hiányzik a levesből egy kis tejszín... De amúgy a répagaluska felcsigazott :)

    VálaszTörlés