2013. január 20., vasárnap

FŰSZERES KIFLI

FŰSZERES KIFLI

Ne félj, csak elsőre tűnik bonyolultnak a kiflisütés:-) Ha van kenyérsütőd, akkor egyszerűbb a dolgod, ha nincs, akkor sem kell parázni! Először két deci langyos, cukros tejben futtass fel egy élesztőt. Közben fél kiló liszthez keverj két csapott teáskanál sót, durvára darabolt színes borsot, köményt, lenmagot és mákot, de ne daráltat! Ezután jöhet hozzá négy kanál olívaolaj, az élesztő és annyi langyos víz, hogy rugalmas masszát kapjunk. A gépen a dagasztó-kelesztő programot használjuk. Ha kézzel készítjük, akkor jól dagasszuk meg a tésztát, majd egy órát kelesszük.
Ezt követően a tésztát vegyük két részre, nyújtsuk mindkettőt kerekre és vágjuk cikkekre, mint a tortát. A cikkeket a szélesebb vége felől tekerjük fel kifli formájúra. A kifliket még egy órát kelesszük a tepsiben, majd olajjal kenjük be őket és 200 fokon kb. 20 percet süssük. 
Isteni és nem lehet elrontani!






1 megjegyzés: