2013. január 11., péntek

Sorozaton függők


Sorozaton függők

Berényi András halála a Barátok köztben úgy felizgatta a népeket, mint ahogyan egy bombázó felizgatja a szüzességét elveszíteni készülő türelmetlen kamaszt. A rajongók odavannak, szerintem képesek lesznek addig sírni-ríni, amíg a producer végül úgy dönt, Berényi mégsem halt meg, az egészet csak a részeges Gizi álmodta a kis közértben két kenyeres polc feltöltése között.

A függőség vége????
Mióta itthon töltöm „kényszerpihenőmet” kezdem pedzeni, miért kattannak rá az unatkozó kismamák a sorozatokra. Egyrészt, ez olcsóbb mámort biztosít, mint jól berúgni, vagy beszívni, másrészt, még szoptatás közben is simán lehet csinálni, csak arra kell ügyelni, hogy a könnyek mérsékelten áztassák fel a gyerek érzékeny bőrét.
Sorozaton függni, kényelmes és a dolog úgy leszedálja az embert, mint ha egyszerre bevenne egy marék nyugtatót. Ülni, bámulni és átélni mások gazdagságát, illetve szerelmét, miközben a seggünk kilóg a gatyából, olcsó kielégülés.
Én leginkább a retro sorozatokat óhajtom mostanában, ami pszichológus barátom szerint egy veszélyes, de gyorsan terjedő betegség első jele J Szerinte ezt követően várható, hogy fekete-fehér romantikára leszek kívánós...

Lehet, hogy rajtam már csak a mostanában annyira divatos illegális agyjavítás segíthet? Mert nem kamu, már ez is létezik. Elképzelem, ahogy fúróval és kalapáccsal nekiesnek a koponyámnak, kidobják belőle a lejárt szavatosságú és elhasznált agyrészeket, majd feltöltik egy olyan anyaggal, amitől ezentúl folyamatosan földöntúli boldogság ragyog az arcomon. Ha kérhetem, tegyenek bele valami olyasmit is, amitől baromira kreatív és okos leszek, hogy ezt követően azt is kitalálhassam, hogyan lehet valódi agykarbantartást végezni legálisan, ja és reálisan, persze csakis sorozaton függőknek. Hogy tanulni, tanulni, tanulni??? Ja, hát úgy könnyű…




HAGYMALEKVÁROS LEVELES

Ez a recept tényleg pofonegyszerű, bár azt nem mondanám, hogy gyorsan elkészíthető. Ugyanakkor, ha az ember egyszerre elkészít egy jó nagy adag hagymalekvárt és azt kis üvegekben elrakja, hogy bármikor elővehesse, akkor ez a recept épp olyan gyorsan elkészül, mint egy melegszendvics.
Én most 1 kiló lilahagymához való adagokat írok le, ebből körülbelül 3 kisebb üvegnyi késztermék lesz. A hagymát vékony csíkokra felvágjuk, picit sózzuk, majd olajon dinsztelni kezdjük. Amikor már kissé üveges, megszórjuk 4 kanál barna cukorral. Ezzel is pirítjuk, majd hozzáadunk 1 evőkanál balzsamecetet. Ezzel is jól összekeverjük, majd pár perc kevergetés után kevés vízzel felöntjük. A vizet hagyjuk teljesen elpárologni, majd újra adunk hozzá egy keveset. Ezt kb. egy órán keresztül folyamatosan ismételjük, amíg sűrű, lekvárszerű állagot nem kap a hagyma. Az íze inkább kissé édes, mint sós. Adhatjuk húsokhoz, de a mostani, leveles recepthez is kiváló.
Miután kész a hagymalekvár, vegyük elő a kiolvasztott leveles tésztát. Kicsit nyújtsuk ki, majd vágjuk egyenlő téglalapokra. Mindegyiket kenjük meg gazdagon hagymalekvárral (a széleit hagyjuk szabadon, mert különben nem tud megemelkedni a tészta) tegyünk rá szárított paradicsomot, kapribogyót, felkarikázott friss paradicsomot, szétmorzsolt fetasajtot, majd az egészet fedjük be reszelt sajttal. A húsevők sonkát, kolbászt is tehetnek rá. A megpakolt tésztalapokat 220 fokon addig sütjük, amíg a tészta szélei megemelkednek és aranybarnára sülnek. Ez a tészta típusától  függően változhat. Azt tapasztaltam, hogy az a leveles tészta, ami csak hűtött és nem fagyasztott, nem igazán jó ehhez a recepthez, mert könnyen elázik és nem sül ropogósra. A végén ruccolát is tehetünk a megsült sajtra. Isteni étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése