Sorozaton függők
Berényi András halála a Barátok köztben
úgy felizgatta a népeket, mint ahogyan egy bombázó felizgatja a szüzességét
elveszíteni készülő türelmetlen kamaszt. A rajongók odavannak, szerintem
képesek lesznek addig sírni-ríni, amíg a producer végül úgy dönt, Berényi
mégsem halt meg, az egészet csak a részeges Gizi álmodta a kis közértben két
kenyeres polc feltöltése között.
A függőség vége???? |
Mióta itthon töltöm „kényszerpihenőmet”
kezdem pedzeni, miért kattannak rá az unatkozó kismamák a sorozatokra.
Egyrészt, ez olcsóbb mámort biztosít, mint jól berúgni, vagy beszívni, másrészt,
még szoptatás közben is simán lehet csinálni, csak arra kell ügyelni, hogy a
könnyek mérsékelten áztassák fel a gyerek érzékeny bőrét.
Sorozaton függni, kényelmes és a dolog
úgy leszedálja az embert, mint ha egyszerre bevenne egy marék nyugtatót. Ülni,
bámulni és átélni mások gazdagságát, illetve szerelmét, miközben a seggünk kilóg a
gatyából, olcsó kielégülés.
Én leginkább a retro sorozatokat óhajtom mostanában, ami pszichológus barátom szerint egy veszélyes, de gyorsan terjedő
betegség első jele J Szerinte ezt követően várható, hogy
fekete-fehér romantikára leszek kívánós...
Lehet, hogy rajtam már csak a mostanában
annyira divatos illegális agyjavítás segíthet? Mert nem kamu, már ez is létezik.
Elképzelem, ahogy fúróval és kalapáccsal nekiesnek a koponyámnak, kidobják
belőle a lejárt szavatosságú és elhasznált agyrészeket, majd feltöltik egy
olyan anyaggal, amitől ezentúl folyamatosan földöntúli boldogság ragyog az
arcomon. Ha kérhetem, tegyenek bele valami olyasmit is, amitől baromira kreatív
és okos leszek, hogy ezt követően azt is kitalálhassam, hogyan lehet valódi
agykarbantartást végezni legálisan, ja és reálisan, persze csakis sorozaton
függőknek. Hogy tanulni, tanulni, tanulni??? Ja, hát úgy könnyű…
HAGYMALEKVÁROS LEVELES
Ez a recept tényleg pofonegyszerű, bár
azt nem mondanám, hogy gyorsan elkészíthető. Ugyanakkor, ha az ember egyszerre
elkészít egy jó nagy adag hagymalekvárt és azt kis üvegekben elrakja, hogy
bármikor elővehesse, akkor ez a recept épp olyan gyorsan elkészül, mint egy
melegszendvics.
Én most 1 kiló lilahagymához való
adagokat írok le, ebből körülbelül 3 kisebb üvegnyi késztermék lesz. A
hagymát vékony csíkokra felvágjuk, picit sózzuk, majd olajon dinsztelni
kezdjük. Amikor már kissé üveges, megszórjuk 4 kanál barna cukorral. Ezzel is
pirítjuk, majd hozzáadunk 1 evőkanál balzsamecetet. Ezzel is jól összekeverjük,
majd pár perc kevergetés után kevés vízzel felöntjük. A vizet hagyjuk teljesen
elpárologni, majd újra adunk hozzá egy keveset. Ezt kb. egy órán keresztül
folyamatosan ismételjük, amíg sűrű, lekvárszerű állagot nem kap a hagyma. Az
íze inkább kissé édes, mint sós. Adhatjuk húsokhoz, de a mostani, leveles
recepthez is kiváló.
Miután kész a hagymalekvár, vegyük elő a
kiolvasztott leveles tésztát. Kicsit nyújtsuk ki, majd vágjuk egyenlő
téglalapokra. Mindegyiket kenjük meg gazdagon hagymalekvárral (a széleit
hagyjuk szabadon, mert különben nem tud megemelkedni a tészta) tegyünk rá
szárított paradicsomot, kapribogyót, felkarikázott friss paradicsomot, szétmorzsolt
fetasajtot, majd az egészet fedjük be reszelt sajttal. A húsevők sonkát,
kolbászt is tehetnek rá. A megpakolt tésztalapokat 220 fokon addig sütjük,
amíg a tészta szélei megemelkednek és aranybarnára sülnek. Ez a tészta típusától függően változhat. Azt tapasztaltam, hogy az a leveles tészta, ami csak hűtött
és nem fagyasztott, nem igazán jó ehhez a recepthez, mert könnyen elázik és nem
sül ropogósra. A végén ruccolát is tehetünk a megsült sajtra. Isteni étel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése