Mars a Marsra!
Csak oda jegyet váltani valahová, vagy
óriási önbizalomról tanúskodik, vagy oltári nagy hülyeségről. Ja, esetleg arról
is szólhat, hogy baromira nincs pénzed, de szenzációsan jó nő vagy és bízol
abban, a visszafuvarért természetben is lehet fizetni.
Ahonnan nincs visszaút (http://www.smh.com.au/) |
Hát ahhoz már Claudia Schiffert is százszorosan
le kellene köröznöd, hogy abban reménykedhess, a Marsról hazaszállít valaki. Mert, hogy a legfrissebb hírek szerint bizony indul a Mars-túra, ám a
szépséghibája az, hogy visszafelé már senki nem válthat jegyet.
Hát ez szívás. Legalábbis annak, aki ott ragad, mert bár mindenki
bizakodó, hogy az első telepesek, majd Jézus nélkül is képesek lesznek vizet
fakasztani, meg a szaporodás érdekében még a mostoha körülmények között is
szexelnek a fajfenntartás érdekében, de valljuk be őszintén, a túlélés ebben az
esetben mégiscsak bizonytalanabb, mint a kutya vacsorája.
Persze ennek a hírnek is meg van a maga reményteljes üzenete, legalábbis
számomra. Mert naná, hogy a többségnek legalább egyszer már
megfordult a fejében, hogy eltenné láb alól a haragosait, ha az nem derülne
ki. Most végre felvirradt a nap, amikor legálisan befizethetünk valakit az
öröklétre szenderülés izgalmas túrájára. Elképzelem, ahogy az emberek
megrohamozzák a Keleti aluljárójában lévő jegypénztárakat, melyeket a nagy érdeklődésre
való tekintettel vonatjegyek eladása helyett Mars-tickettek árusítására
alakítottak át. Persze a legtöbben nem maguknak akarnak venni az oda jegyből,
hanem anyósuknak, főnöküknek, vagy éppen annak a csinos szőkének, aki hetente
kétszer „titokban” kamatyol a férjükkel. Persze, hogy nekem is meg vannak a
jelöltjeim, már spórolok is veszettül…
Addig is azonban, amíg eljön az idő,
készítsünk egy kis útravalót, valami energiabombát, ami jól jön a nagy útra.
MOGYORÓS ALMATORTA
Eddig soha semmit nem készítettem hagyományos földimogyoróból, de nemrég kaptam egy hatalmas zacskóval, és gondoltam, kezdeni kellene vele valamit. Természetesen nem a sózott változatról van szó, hanem arról, amin még a héja is rajta van. Körülbelül 15-20 dekát megtisztítottam, majd ledaráltam. Öt tojás sárgájához adtam négy kanál barna cukrot és azzal habosra kevertem. Beletettem négy kanál vizet, egy sütőport, négy kanál lisztet, a mogyoró felét, majd hozzáadtam a felvert tojáshabot.
Ezt követően a tortaformát kivajaztam, sütőpapírral kibéleltem. Az aljára szépen elhelyeztem a vékonyra vágott almacikkeket, majd ráöntöttem a keveréket. A tetejére is almaszeletek kerültek. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütöttem a tésztát, majd jól kihűtöttem.
Közben egy karamellpudingot megfőzünk,
és amikor kész, belekeverjük a maradék darált mogyorót. Amikor kihűlt,
hozzákeverünk kb. 5 deka vajat és negyed liter felvert tejszínt. A tortalapot
négy szeletre vágjuk, és a mogyorókrémmel megkenjük. Ha ügyesek voltunk, az
alján szépen megmarad az alma, így ez lesz végül a torta teteje, amire csak
kevés porcukrot szórunk. Azért, hogy az alma szép fényes legyen, sütés után kenjük meg
felhígított baracklekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése