2013. január 21., hétfő

Így hülyül a világ (Sült alma tésztabundában)


Így hülyül a világ

Ha szűz vagy, az a baj, ha nem, akkor meg az. Ha vega vagy, retteghetsz, hogy húsevők közzé keveredve meglincselnek, de ha a legfrissebb híreket továbbgondolom, az sem kizárt, hogy egy nem vega orvos inkább hagy elvérezni a baleset helyszínén…

Egyszer mind megőrülünk????
Azt olvasom, hogy egy német katolikus kórházban nem láttak el egy megerőszakolt nőt, mert ellenkezett az elveikkel, hogy esemény utáni tablettát adjanak neki. Nem titok, hogy egyes vallások követői ellenzik a terhesség megszakítását, de ki halott már olyan hülyeséget, hogy egy erőszakból származó terhesség megszakítása is az ördögtől való dolog lenne??? Javaslom az érintett orvosnak, próbálja ki, mit élhetett át az illető, majd térjen be egy református kórházba és ne csodálkozzon rajta, ha csak azért tessékelik ki az utcára, mert nem kálvinista. Bár kizártnak tartom, hogy ilyesmi előfordulhatna.
Amilyen tempóban hülyül a világ, komolyan mondom, már semmin nem csodálkozom. Attól is félek, hogy, az el nem látott megerőszakolt lány példáját látva elképzeljem, vajon mi minden várhat még ránk.
Az sem lenne meglepő, ha a vidékieket visszafordítanák a Budapest határát jelző táblától.
Odáig is eljuthatunk még, hogy az eltévedt gyerekeket csak politikusok találhatják meg, hogy a  tanárok csak azokat a diákokat tanítják, akik szerintük helyesek és a BKV járműveire csak azok az utasok szállhatnak fel, akik ugyan azt a filmsorozatot nézik, mint a buszsofőr. S, ha ezután mondjuk, az okmányirodába kapsz egy büdös nagy pofont, találgathatod, hogy vajon a támadód más vallású volt-e, mint te, vagy csak egyszerűen egy erőszakos barom.
S mielőtt végképp belelovalom magam az elhülyülésbe, inkább ajánlok valamit, ami kiváló stresszoldó, mivel édes és illatos. Az aromaterápia pedig köztudottan jót tesz a léleknek.

SÜLT ALMA TÉSZTABUNDÁBAN


Ezt a receptet először Zsuzsi barátnőmmel készítettük el és olyan jól sikerült, hogy aztán önállóan is nekiláttam. Egy kicsit átformáltam a receptet, hogy a hozzám hasonló, kevésbé türelmes háziasszonyok is könnyedén megbirkózzanak vele.
Első lépésben vegyünk egy almát, hámozzuk meg, majd vágjuk le a tetejét. A magházat távolítsuk el, de óvatosan, hogy ne lyukasszuk ki az alját. Az előkészített gyümölcsöt forgassuk meg fahéjas cukorban jó 
alaposan, majd a lyukba töltsünk lekvárt és tegyünk bele diódarabokat. A kalapját is forgassuk meg a cukorban, majd helyezzük az almára. Ezt követően a boltban vásárolt leveles tésztát nyújtsuk jó vékonyra, majd vágjuk négyzet alakúra. Ezekbe a tésztalapokba csomagoljuk be az almát úgy, hogy mindenhol jól befedje. Gyakorlatilag kis csomagocskákat készítünk. Ha ügyesek vagyunk, tehetünk rá tésztából leveleket is. A bundázott gyümölcsöket tojással bekenjük és 170 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül készre sütjük őket. Ha megkóstolod, nem tudsz róla többé lemondani, ezt garantálom! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése