Belájtosodott a világ!
Ha valaki nem
vékony, nem eszik zsírszegény ételeket és még hirdeti is, hogy inkább krumplistésztát
vacsorázik sushi helyett, hát csak a jó isten mentheti meg a menő társaságok
haragjától. Trendinek lenni ma annyit jelent, mint kopogó szemmel bambán
vigyorogni, nehogy megszóljanak, vagy nehogy fenékbe billentsenek a
munkahelyeden, mert felpattant rád néhány kiló.
A minap azt olvasom, hogy Angliában a
rendőröket alkalmazzák kilóra, vagyis, aki meghaladja a testület által
megálmodott ideális testsúlyt, az bizony repül, mint a győzelmi zászló.
Komolyan mondom, az ember retteg a belájtosodot univerzum bosszújától! Vajon mi
következhet még? Lemérnek, mielőtt kilépnék az utcára, és ha nehezebb vagyok 50
kilónál,visszafordítanak és örök koplalásra ítélnek? Köszöntelek szép új,
csontsovány világ!
Mindenesetre az biztos, hogy a
társadalom nagyon is megváltozott, csak az az elfogadott, ami tökéletes. Sajnos
magam is szemtanúja voltam egy bulimiás modell utolsó hónapjainak, aki
folyamatosan az idealizált világ torz tükre által mutatott képnek akart
megfelelni. Elbukott... A sowbiznisz világa ráadásul még kegyetlenebb ebből a
szempontból, hiszen amint a fiatalok belépnek a képzeletbeli kapuján, a
kilóikkal együtt azonnal lefaragják róluk az egyéniségüket is.
S bár nem vagyok dietetikus, azt azért
bátran merem javasolni, mindent együnk, csak a mennyiségre vigyázzunk! S ha
elmúlik az éhség, megérkezik a derű és a harmónia is, akár a hóvirág az első
tavaszi napsugarakkal, vagy mint zsigerekig hatoló mosolyra késztető vanília
illat a kürtöskalácssütő felől érkező simogató szellővel.
Ízre fel, ezúttal elsősorban olyan
ételeké legyen a főszerep, melyek ugyan kényeztetik ízlelőbimbóinak, de
harmóniát teremtenek a gyomrunkban is.
Tökpörkölt
„fitness galuskával”
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
őrölt pirospaprika
só, bors
2 tojás
teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
1.A tököt meghámozom, és kis kockákra
vágom
3. A felszeletelt paprikát és
paradicsomot hozzáadom a hagymához, majd megszórom a pirospaprikával és pörkölt
alapot főzök belőle.
4. Amikor kissé besűrűsödött az alap,
hozzáteszem a tököt, sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.
5. Közben a két tojásból és a lisztből
nokedlit készítek, és lobogó vízben kifőzöm. Ezt tálalom a tökpörkölt mellé.
Ennek a blogbegyezésnek a kibővített változatát megtaláljátok a Star a Te recepted magazin legfrissebb számában!
Majd fizetel súlypótlékot a járdahasználatért! Csak matolcsi ki ne szagolja! :)
VálaszTörlés