2013. március 13., szerda

Üssetek! - Banános angyaltorta


Üssetek!

Ez most komoly? Tényleg veresem meg magam azért, hogy megnőjön a mellem, az arcom pedig olyan sima legyen, mint a frissen vasalt lepedő? A módszer állítólag bizonyítottan hatékony, s bár fájdalommentesnek nem mondható, de legalább nem kell attól parázni, hogy egy szikével szétszabdalnak, vagy mindenféle idegen anyagot, például botoxot fecskendeznek a szervezetedbe.

Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a hülyeségből akarok meggazdagodni, ha nem is a sajátomból, akkor másokéból. Addig, amíg vannak olyan emberek, akik képesek fizetni azért, hogy durván szétverjék őket, mert így állítólag fiatalosak maradnak, bennem is él a remény, hogy egyszer saját szigetem lesz Meseország közelében valahol a Tündér óceánon.
Miután ismételten azt olvasom, hogy egyre inkább menekülnek az újságírók a munkahelyeikről, úgy érzem, tényleg nincs más reményem, mint valamiféle új dolgot megtanulni, mielőtt Tündérország helyett a Mennyországban találom magam. Ott meg már hiába bizonygatom, hogy veréssel bárkit meg tudok fiatalítani, hiszen egy olyan helyen, ahol mindenki babaarcú, ennek a mesterségnek körülbelül annyi létjogosultsága lesz, mint eszkimók között a klímakereskedőknek.
Most már csak azt mondja meg valaki, hol találok olyan tanfolyamot Budapesten, ahol megtanítanak rá, hová kell precízen ütnöm ahhoz, hogy valakinek kisimuljanak a ráncai? Ja, hogy ilyen nincs? Hát akkor ismét megtaláltam a rést a kereskedelmi pajzson! Lehet, hogy inkább oktatni fogom a veréssel fiatalítást. De ehhez vajon kell új tevékenységi kört felvennem a vállalkozóként, vagy általános oktatás égisze alatt is adhatok számlát? Úgy látom számos kérdés tisztáznom kell még! De vajon az okmányirodában nem hívnak rám rendőrt, ha közlöm, verésből akarok megélni, hivatalosan, adózva, tb-t fizetve, meg ilyesmi?
Addig is, amíg ez a kérdéskör tisztázódik és megüzenem nektek, hol nyitottam meg püfölő szalonomat, megosztok veletek egy újabb receptet. Mivel a múltkor az angyaltortának nagy sikere volt, most is hasonlóval készültem, ezúttal banánossal. Korábban sosem sütöttem banános desszertet, mert ez a gyümölcs nem a kedvencem, de elárulom, a banános angyaltortából még repetáztam is, annyira jól sikerült. Próbáljátok ki Ti is!

BANÁNOS ANGYALTORTA

Három tojást, két kanál barna cukorral jó habosra keverünk, majd hozzáadunk 3 kanál mogyoró olajat, 2 kanál inkább savanyú lekvárt, például narancsot, 2 kanál tejet, 1 sütőport és 5 kanál lisztet. A masszába banándarabokat keverünk, majd muffin formában 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a tortácskákat. Amikor kihűltek, levágjuk a „kalapjukat”. Közben két érett banánt összeturmixolunk 5 deka puha vajjal, 1 bolti vaníliás krémtúróval, és hozzákeverünk körülbelül 5 kanál nagyon keményre vert tejszínt. A krémmel megkenjük a muffinukat, így tesszük vissza rá a levágott „kalapokat”. A tetejére ismét banánkrémet kenünk. Díszíthetjük fehér csoki forgáccsal, szárított banánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése