2013. március 25., hétfő

HÚSVÉTI CSIBE, AVAGY ZELLERPUFFANCS RUCCOLÁVAL


HÚSVÉTI CSIBE, AVAGY ZELLERPUFFANCS RUCCOLÁVAL


Ahogy ígértem, igyekszem minél több húsvéti receptet kiagyalni nagypéntek előtt. Itt egy újabb ötlet, ami nem hagyományos, de finom és mutatós!


Két közepes zellert meghámozzunk és a 220 fokra előmelegített sütőben fólia alatt kb. egy óra alatt megsütjük őket. Amikor kész, jól összetörjük. Adunk hozzá 2 tojást, 2 deci langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt, 2 evőkanál olvasztott vajat, és kb. 40 deka lisztet. Ne ijedjünk meg, egészen lágy lesz a tészta, amit egy órán át meleg helyen kelesztünk. Ezt követően kanállal kis puffancsokat szaggatunk a felforrósított olajba és pirosra sütjük a "csibék testét". Amikor ez kész van, minden puffancsnak levágjuk az alját, hogy a csibék saját lábukon tudjanak állni. Répából kivágjuk az orrukat, sajtból a szárnyukat, ahogy a képen látható. A szemet borsból készítjük el. Ragasztónak használhatunk mézet, vagy bevághatunk kis réseket a tésztán és abba dughatjuk a szemeket, orrokat, szárnyakat. A csibéket végül ruccola fészekbe tesszük, így tálaljuk. Adhatunk hozzá diót és koktélparadicsomot is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése