MÁLNÁS-MEGGYES MORZSATORTA
Egy csomag háztartási kekszet
ledarálunk, összekeverjük egy tojással, 10 deka vajjal, és kevés cukorral. A
massza egy részét belenyomkodjuk a kivajazott tortaforma aljába. Közben egy túrót
kikeverünk kevés cukorral, vaníliaaromával, 1 citrom reszelt héjával, 3 kanál
búzadarával és 5 kanál kemény tejszínhabbal. Ebbe málnát keverünk, és a kekszre
halmozzuk. Ezt megszórjuk a maradék kekszmorzsa felével. Aztán két vaníliás
pudingot megfőzünk, amikor langyos, meggyet keverünk bele. Ez kerül a morzsa
tetejére, majd a krémre ismét morzsát szórunk. Befejezésként 1 tojást
kikeverünk kb. 5 kanál tejszínnel, 3 kanál liszttel és ezt a torta tetejére
csurgatjuk. Az egészet 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Jól kihűtjük, úgy
vesszük ki a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése