2012. június 25., hétfő

MÁLNÁS-MEGGYES MORZSATORTA






MÁLNÁS-MEGGYES MORZSATORTA



Egy csomag háztartási kekszet ledarálunk, összekeverjük egy tojással, 10 deka vajjal, és kevés cukorral. A massza egy részét belenyomkodjuk a kivajazott tortaforma aljába. Közben egy túrót kikeverünk kevés cukorral, vaníliaaromával, 1 citrom reszelt héjával, 3 kanál búzadarával és 5 kanál kemény tejszínhabbal. Ebbe málnát keverünk, és a kekszre halmozzuk. Ezt megszórjuk a maradék kekszmorzsa felével. Aztán két vaníliás pudingot megfőzünk, amikor langyos, meggyet keverünk bele. Ez kerül a morzsa tetejére, majd a krémre ismét morzsát szórunk. Befejezésként 1 tojást kikeverünk kb. 5 kanál tejszínnel, 3 kanál liszttel és ezt a torta tetejére csurgatjuk. Az egészet 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Jól kihűtjük, úgy vesszük ki a formából. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése