Szívás és Magnum, na meg a RIBIZLI TORTA
Tegnap megkóstolhattam a világ
legdrágább jégkrémét. Semmi különös nem volt. Kívül csoki, belül vanília.
Klasszikus! Leginkább a körítést kellett megfizetni, a dresszingént tálalt
krimit, a citromfű díszítés helyére került adrenalin emelő pillanatokat és azt
a k***a kulcsotJ
Mindenről a reklámok tehetnek! Bámultuk
a Foci EB-t, aztán jött a reklám és az a gyönyörű nő úgy tudta enni a Magnumot,
hogy attól azonnal üvöltözni kezdett az agyamban lakó kis démon. A férjemmel,
naná, hogy egyetértettünk abban, ez után a kemény hét után megérdemlünk mi is
egy Magnumot, még akkor is, ha este 10 óra van. S, mivel a környékünkön élők
már megtalálták a rést a kereskedelmi pajzson és a Nagymező utca
legforgalmasabb pontján több közértet is nyitottak, nem tűnt lehetetlen
küldetésnek, hogy beszerezzek néhány jégkrémet, melyet az est hátralévő
részében szépen elmajszolgatunk.
Miközben a hűtőben ott szunyált a
ribizli torta, én a pizsamámra ráhúztam egy Tankcsapdás kapucnist és egy
szakadt tornacsukában elindultam, hogy beszerezzem a küldetésem tárgyát.
Megjegyzem, a Nagymező utcai kisközértes, cseppet sem csodálkozik már a pizsamás
vevőkön, egyszer azon kicsit elgondolkodott, miért húztam a pizsamához
gumicsizmát, de akkor sem kérdezgetett, csak diszkréten felajánlotta, ha
szükségem van segítségre, neki szólhatok…
Nos, beszereztem négy Magnumt és már
rohantam is fel, hogy nehogy megolvadjon a zsákmány. Ám akkor a rács! A
biztonsági rács, melyet közvetlenül azután szereltettünk fel, hogy éjszaka
kipakoltak bennünket, szóval az ördögi, betörőbiztos szerkezet utamat állta. A
kulcsom becsusszant és aztán megszűnt számára a világ…A férjem naná, hogy lebénázott,
amikor szóltam, nem tudok bemenni…aztán rájött, hogy számára sem annyira kerek
a világ…
S miközben felhívtuk a Nonstop
zárfutárt, a gangon, háromhektáros paradicsomültetvényem közepén ülve, már biztosan
tudtam, ilyen drága Magnumot, még az életben nem ettem, mint amit ma este
fogok. És igazam lett: a számla: 52 ezer forint. Még van belőle,
megkóstolhatjátokJ
Ám valójában mára a ribizli tortát
készítettem, ami isteni lett, igaz, csak ma reggel értem rá megkóstolni, mert
éjszaka egykor, a Magnum után már nem kívántam…
CSOKIS RIBIZLI TORTA
Az alap, klasszikus piskóta. Négy tojás
sárgáját a négy kanál cukorral jól kikeverem, hozzáadok négy kanál vizet, egy
sütőport, öt kanál lisztet és a négy tojás felvert habját. 200 fokon 20 perc
alatt megsütöm.
Közben a ribizlit alaposan megmosom és a
szemeket leszedem a száráról. Fél liter tejszínt kemény habbá verek,
hozzákeverek negyed kiló krémsajtot, ízlés szerint porcukrot, kakaót és a
ribizli kétharmadát. Ezt a krémet ráhalmozom a piskótára, a tetejére olvasztott
csoki kerül, illetve a maradék ribizli. Jól lehűtöm és már tálalhatom is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése