HAMIS RIZSESHÚS
Lehetőleg sült szejtánt (búzahúst)
vegyünk ehhez az ételhez, ami vagy kockára, vagy szeletre van vágva. Ha
szeletelt, akkor felkockázzuk. Közben sárgarépát, fehérrépát, zellert,
esetleg bébicéklát kis kockákra vágunk. Vajat olvasztunk, rádobjuk a
zöldségeket és picit megpirítjuk.
Hozzáadjuk a jázmin rizst (lehet másmilyen
is), sót, borsot, majoránnát, petrezselymet és pici köményt. Dupla annyi vízzel
felöntjük, mint a rizs mennyisége volt. Fedő alatt puhára főzzük. Ha kész,
hozzáadjuk a szejtánt és kicsit összepirítjuk az egészet. Ízletes egytálétel.
Tehetünk rá tejfölt is, ha úgy szeretjük.
asszem nekem most egy darabig jó alibi Boti... lassan pisilni sem tudok elmenni nélküle :) és ha azt vesszük "ingyen" van :)
VálaszTörlésÉdes kis keresztfiam, már úgy hiányzik:-)
VálaszTörlés