2012. február 27., hétfő

HAMIS RIZSESHÚS



HAMIS RIZSESHÚS

 Lehetőleg sült szejtánt (búzahúst) vegyünk ehhez az ételhez, ami vagy kockára, vagy szeletre van vágva. Ha szeletelt, akkor felkockázzuk. Közben sárgarépát, fehérrépát, zellert, esetleg bébicéklát kis kockákra vágunk. Vajat olvasztunk, rádobjuk a zöldségeket és picit megpirítjuk. 
Hozzáadjuk a jázmin rizst (lehet másmilyen is), sót, borsot, majoránnát, petrezselymet és pici köményt. Dupla annyi vízzel felöntjük, mint a rizs mennyisége volt. Fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a szejtánt és kicsit összepirítjuk az egészet. Ízletes egytálétel. Tehetünk rá tejfölt is, ha úgy szeretjük.

2 megjegyzés:

  1. asszem nekem most egy darabig jó alibi Boti... lassan pisilni sem tudok elmenni nélküle :) és ha azt vesszük "ingyen" van :)

    VálaszTörlés
  2. Édes kis keresztfiam, már úgy hiányzik:-)

    VálaszTörlés