2012. február 12., vasárnap

Gasztroszex! Mi a TÚRÓ ez?


                                Gasztroszex! Mi a TÚRÓ ez?

Új fogalmat tanultam a napokban. Nem szégyellem, hiszen, ahogy mondják, a jó pap is holtig tanul. A minap tehát megtudtam, létezik olyan is, hogy gaszrtoszex. Mi a túró lehet ez, teszi fel az ember jogosan a kérdést? Ez is olyan újmagyar, trendi szóösszetétel izé, amit az unatkozó, vagy inkább mással már kitűnni nem tudó sznobok találnak ki? Könnyen megeshet, hogy valójában semmit nem jelent, vagy éppen pontosan azt, amit az ember mögé képzel.
Bizarr gondolatom támadt gaxtroszex hallatán. Végy, egy uborkát aztán tégy vele, amit akarsz….Mert ha szó szerint értelmezzük ezt a kifejezést, mi másra is gondolhatnánk. Vagy talán még azokra a filmjelenetekre, amikor a randiról éppen hazaérkező pár, beront a lakásba és nem jutnak tovább a konyhapultnál. Megjegyzem, sosem értettem, az amerikai háziasszonyok miként tudnak úgy főzni, hogy a konyhapulton ne maradjon véletlenül sem egy kés, vagy egy pohár, esetleg fogpiszkáló, ami ugye meglehetősen kellemetlen lenne, amikor a főhősnőt a felhevült pasi felvágja a pultra.
A gasztroszex véleményem szerint elavult előjátékként is értelmezhető. Mert gondoljunk csak bele, évekkel ezelőtt a szexet szinte minden esetben megelőzte legalább egy vacsorameghívás, ma azonban addig sem tart az ismerkedési fázis, amíg az ember elszopogat egy savanyúcukorkát.
A gastroszex lehetne bizonyos fokmérője a szimpátiának is. Megfigyeltétek már, hogy az ember csak annak a társaságában tud jóízűen, vagy fesztelenül enni, akit szeret, vagy legalábbis kedvel? Emlékezzünk csak vissza azokra az első randikra, amikor ugyan tetszett az illető, de annyira feszengtünk a társaságában, hogy ásványvízen kívül mást nem rendeltünk, mert nem ment volna le a torkunkon. Na ilyenkor kell felállni és jó messzire futni, mondjuk az első cukrászdáig, ahol az ember valóban gasztroszexelhet, mondjuk Rigó JánossalJ
Vízióm támadt. Intim viszonyba kerültem egy gyönyörű túrótortával. Csodáltam vakítóan fehér színét, a tetején ücsörgő vörös málnákat és alig vártam, hogy közelebbről is megismerjem. És hát mi lenne más az igazi gasztroszex, ha nem ez. Legalább is én ennél a verziónál kötöttem ki a végül. Mert a túrótorta, csábító, édes, krémes és meglehetősen veszélyes is, ha csak a benne lévő kalóriák számát tekintjük. Hát nem pont olyan, mint egy erotikus kalandtúra? J Hát akkor kalandra fel és süssük meg életünk első túrótortáját aztán telepedjünk le egy jó könyvvel a fotelba és küldjünk haza mindenkit, mert ez a pillanat, csak a miénk!

TÚRÓTORTA
A túrótorta alapja egy egészen egyszerű piskótaszerű tészta, amit még a legbénábbak is meg tudnak sütni. J A robotgépbe dobjunk bele 5 deka olvasztott vajat, két tojást, 6 kanál vizet, 6 kanál kristálycukrot, 2 kanál baracklekvárt, pár csepp rumaromát, esetleg mandulaaromát, 1 sütőport és 6 kanál lisztet. Mindezt jól mixeljük össze, tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd előmelegített sütőbe 200 fokon süssük meg.  Amikor a hústűre már nem ragad rá a tészta, na akkor kivehetjük J Rácson hűtsük ki a tésztát, különben a lecsapódó párától nedves lesz.
A krémhez 2,5 deci habtejszínt verjünk kemény habbá. Majd egy fél kiló túrót tegyünk a robotgépbe, adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot, 1 vaníliát, 1 citrom reszelt héját és keverjük krémesre. Végül tegyünk bele egy zselatin fixet és még egy percig keverjük. Aztán a túróba óvatosan keverjük bele a felvert tejszínt és ezt a krémet halmozzuk a kihűlt tortalapra. A tetejét szépen simítsuk el és tegyünk rá málnákat és pirított mandulaszeleteket. Málna helyett más gyümölcsöt esetleg olvasztott csokit is tehetünk rá.
Valentin napra is jó lehet:-)

1 megjegyzés: