Gasztroszex! Mi a TÚRÓ ez?
Új fogalmat tanultam a napokban. Nem
szégyellem, hiszen, ahogy mondják, a jó pap is holtig tanul. A minap tehát megtudtam,
létezik olyan is, hogy gaszrtoszex. Mi a túró lehet ez, teszi fel az ember
jogosan a kérdést? Ez is olyan újmagyar, trendi szóösszetétel izé, amit az
unatkozó, vagy inkább mással már kitűnni nem tudó sznobok találnak ki? Könnyen
megeshet, hogy valójában semmit nem jelent, vagy éppen pontosan azt, amit az
ember mögé képzel.
Bizarr gondolatom támadt gaxtroszex
hallatán. Végy, egy uborkát aztán tégy vele, amit akarsz….Mert ha szó szerint
értelmezzük ezt a kifejezést, mi másra is gondolhatnánk. Vagy talán még azokra
a filmjelenetekre, amikor a randiról éppen hazaérkező pár, beront a lakásba és
nem jutnak tovább a konyhapultnál. Megjegyzem, sosem értettem, az amerikai
háziasszonyok miként tudnak úgy főzni, hogy a konyhapulton ne maradjon
véletlenül sem egy kés, vagy egy pohár, esetleg fogpiszkáló, ami ugye
meglehetősen kellemetlen lenne, amikor a főhősnőt a felhevült pasi felvágja a
pultra.
A gasztroszex véleményem szerint elavult
előjátékként is értelmezhető. Mert gondoljunk csak bele, évekkel ezelőtt a
szexet szinte minden esetben megelőzte legalább egy vacsorameghívás, ma azonban
addig sem tart az ismerkedési fázis, amíg az ember elszopogat egy
savanyúcukorkát.
A gastroszex lehetne bizonyos fokmérője
a szimpátiának is. Megfigyeltétek már, hogy az ember csak annak a társaságában
tud jóízűen, vagy fesztelenül enni, akit szeret, vagy legalábbis kedvel?
Emlékezzünk csak vissza azokra az első randikra, amikor ugyan tetszett az
illető, de annyira feszengtünk a társaságában, hogy ásványvízen kívül mást nem
rendeltünk, mert nem ment volna le a torkunkon. Na ilyenkor kell felállni és jó
messzire futni, mondjuk az első cukrászdáig, ahol az ember valóban
gasztroszexelhet, mondjuk Rigó JánossalJ
Vízióm támadt. Intim viszonyba kerültem
egy gyönyörű túrótortával. Csodáltam vakítóan fehér színét, a tetején ücsörgő
vörös málnákat és alig vártam, hogy közelebbről is megismerjem. És hát mi lenne
más az igazi gasztroszex, ha nem ez. Legalább is én ennél a verziónál kötöttem
ki a végül. Mert a túrótorta, csábító, édes, krémes és meglehetősen veszélyes
is, ha csak a benne lévő kalóriák számát tekintjük. Hát nem pont olyan, mint
egy erotikus kalandtúra? J Hát akkor kalandra fel és süssük meg
életünk első túrótortáját aztán telepedjünk le egy jó könyvvel a fotelba és
küldjünk haza mindenkit, mert ez a pillanat, csak a miénk!
TÚRÓTORTA
A túrótorta alapja egy egészen egyszerű
piskótaszerű tészta, amit még a legbénábbak is meg tudnak sütni. J
A robotgépbe dobjunk bele 5 deka olvasztott vajat, két tojást, 6 kanál vizet, 6
kanál kristálycukrot, 2 kanál baracklekvárt, pár csepp rumaromát, esetleg
mandulaaromát, 1 sütőport és 6 kanál lisztet. Mindezt jól mixeljük össze,
tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd előmelegített sütőbe 200 fokon
süssük meg. Amikor a hústűre már nem
ragad rá a tészta, na akkor kivehetjük J Rácson hűtsük
ki a tésztát, különben a lecsapódó párától nedves lesz.
A krémhez 2,5 deci habtejszínt verjünk
kemény habbá. Majd egy fél kiló túrót tegyünk a robotgépbe, adjunk hozzá ízlés
szerint porcukrot, 1 vaníliát, 1 citrom reszelt héját és keverjük krémesre.
Végül tegyünk bele egy zselatin fixet és még egy percig keverjük. Aztán a
túróba óvatosan keverjük bele a felvert tejszínt és ezt a krémet halmozzuk a
kihűlt tortalapra. A tetejét szépen simítsuk el és tegyünk rá málnákat és pirított mandulaszeleteket. Málna
helyett más gyümölcsöt esetleg olvasztott csokit is tehetünk rá.
Valentin napra is jó lehet:-)
Jól írsz. :)
VálaszTörlés