TÖLTÖTT
galambok, avagy így fogytok ti!
A nővérem, már kilenc éves volt, amikor
én és az ikertesóm megfogantunk valami furcsa balszerencse folytán, vagy
nevezzük inkább szexuális balesetnek. Mindemellett hálásak lehetünk
szüleinknek, hogy még ennek ellenére sem mondtak le rólunk és nem végeztük
genetikai hulladékként egy nőgyógyászati műtő szemeteskosarában.
Kis ikrek... |
...nagy ikrek |
Sajnálom
azokat, akikkel valamilyen rosszindulatú tréfát űznek odafentről és egy életen
át kopog a szeműk, mert tilos ránézniük bármiféle szénhidrátra. S bár nem
vagyok dietetikus, én mégis inkább azt javasolnám nekik, időnként engedjenek meg maguknak egy kis bűnös élvezetet, és ha emellett még arra is képesek, hogy
ne csak a hangjukat emeljék fel, hanem a feneküket is, biztosan nem lesznek egy
életen át töltött galambok.
Én viszont, ha nem bánjátok, ma sem
fogyókúrás étellel készültem, inkább kétféle TÖLTÖTT paprikával. Az egyik
inkább hagyományosabb, a másikat meg az igazi gurmanoknak ajánlom.
TÖLTÖTT PAPRIKA
Az egyik variáció a hagyományos hússal
töltött, paradicsomszószos paprika vega változata. Szóval a paprikákat
megmossuk és kiszedjük a magját. A tölteléket én szejtánnal, vagyis búzahússal
készítem, amit először ledarálok. Hozzákeverem a rizst, egy tojást,
pirospaprikát, sót, borsot, petrezselymet és reszelt füstölt sajtot. A
tölteléket a paprikákba teszem, de nem szabad nagyon teletölteni, mert főzés közben
a rizsszemek megnőnek. Közben egy nagyobb edényben kis rántást készítek,
ráöntöm a paradicsomlét, kicsit cukrozom, majd beleteszem a paprikákat. Fedő
alatt, alacsony hőfokon egy órát főzöm.
A másik fajta töltött paprikához szintén kiszedjük a magokat. A töltelékbe kéksajt és sós vízben főtt rizs kerül, amit jól összenyomkodunk. A sajtos keveréket a paprikába töltjük, majd azt grillen, vagy pici vajon serpenyőben megsütjük. Ha már kicsit barna a paprika, elkészült az étel. A paprikákat végül kihűtjük és karikára felszeletelve tálaljuk. Kiváló előétel.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés