2012. február 24., péntek

ZÖLDSÉGMÁRTOGATÓS, SÜLT ZÖLDSÉGES HAMBURGER


ZÖLDSÉGMÁRTOGATÓS, SÜLT ZÖLDSÉGES HAMBURGER



Az úgynevezett zöldségmártogatóshoz semmi szükség a főzőtudományodra, azt nyugodtan bepakolhatod, a spájzba. Inkább vegyél elő egy uborkát, egy-két sárgarépát, karalábét, bébicéklát. Ezeket hámozd meg és vágd csíkokra. Aztán kis tejfölt mixelj össze kéksajttal és már kész is az isteni vacsora. A zöldségeket mártogasd a kéksajtos tejfölbe és élvezd az ízek harmóniáját. A mártást elkészíthetjük például zöldfűszerekkel, esetleg majonézzel és mustárral, vagy chilivel is. De egyéb mártást is kitalálhatsz hozzá, attól függően, mit szeretsz, esetleg fogyózol, vagy sem? J
A sült zöldséges hamburgerhez a zsemlét készítsd el úgy, ahogy egyszer már megtanítottam neked. Aztán zellerkarikákat, paradicsomot, paprikát, lilahagymát és répát grillez meg serpenyőben kis olajon, vagy grillrácson. Ezután a zsemlébe tegyünk egy szelet sajtot, majd halmozzuk rá a grillezett zöldségeket. A tetejére még egy szelet sajt, majd a zsemle teteje kerül. Még finomabb, ha az összerakott hamburgert pár percre feltesszük a grillre, mert attól füstös ízt kap az egész szendvics.

2 megjegyzés:

  1. penészes sajt még mindig nem...:(
    lájkolás helyett meg szerintem annyira jó kifejezés a teccikelés :) :)

    VálaszTörlés