2012. február 16., csütörtök

HazugságSPIRÁL


HazugságSPIRÁL


„Hát nem szörnyű, mi folyik Csecsenföldön?” – hangzott Bridget Jones szájából a mondat és valahogy mindig ez jut eszembe, amikor azt veszem észre, valaki durván belegabalyodott a hazugságspirálba.

Most azt kérded, mi a fenét akar mondani ez a lökött blogger ezzel az összefüggéstelen gondolatmenettel? Hogy jön ide a kövér szinglikirálynő, meg Csecsenföld és mi a hóhér az a hazugságspirál? J Nyugalom, mindent elmagyarázok! Szóval, van egyszer a jó öreg Bridget Jones, aki többnyire műveltebbnek akar tűnni, mint amilyen valójában és miközben Csecsenföldről hablatyol, inkább az érdekli, hol lehet a WC. Na, akkor kettő már letudva, vagyis Bridget és Csecsenföld. Már csak a hazugságspirállal vagyok adós.
Ha alfába lemennék – ez sosem ment, mert állítólag túl izgága és hitetlen vagyok hozzá – szóval, ha ez sikerülne, biztosan vizionálni tudnék egy spirált, amelyben emberek evickélnek. Kapálóznak a kövér, rövid kis lábaikkal, vinnyognak, mint a bizonyos szűzlány, akit oda visznek. Az elmém legfurcsább bugyrából megszületett személyek nem másban kapálóznak, mint saját hazugságuk folyamában. Csak akkor menekülhetnek a spirál fogságából, ha bevallják, a Csecsenföldi helyzet helyett jobban érdekli őket, hogy a rákfalatkákból maradt-e még a svédasztalon és ki kinek a feleségét du**a éppen.

Na és ki nem látott már olyan csontsovány modellt, aki lépten-nyomon azt hangoztatja, ő bizony szerencsés alkat, mert bár kedvence a szalonna pörkölttel és ezt bármikor képes is letolni, mégsem hízik. S miközben erről beszél mosolyogva a kamerának, máris azon gondolkodik, ma este melyik étterembe mennek és ott van-e olyan klotyó, ahol kaja után nyugodtan meghánytathatja magát.

Igazságok, féligazságok, kamuk, vagy csak kis hanták. Jó anya, jó feleség, a legjobb háziasszony…közben meg a piac helyett a szomszédba jár kamatyolni. Mind így kezdik, aztán végképp benyeli őket a hazugságspirál.

Ha már spirálról, meg benyelésről beszélünk, akkor talán ajánlhatok valami olyasmit is, ami jóval kellemesebb, mint elmerülni a kamuposványban. J Legyen a mai menü, kakaós spirál, vagy ahogyan mindenki ismeri, kakaós csiga.



KAKAÓS CSIGA

 Nahát, ezt a desszertet elkészíteni sem annyira bonyolult, mint malacszívet átültetni egy 40 kilós tinédzserbe. A mai melónkat is nagyban megkönnyíti a kenyérsütő gép, de ha nincs, az sem gond. Szokás szerint, most is azzal kezdjük, hogy 2 deci langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Közben a gépbe rakunk további 1,5 deci tejet, 0,5 deci olvasztott vajat, 5 deka cukrot, 1 tojás sárgáját, a megkelesztett élesztőt, végül 30 deka sima és 20 deka réteslisztet. A gépet a szokásos gyúrás-dagasztás programra állítjuk. Amikor letelt a 1 óra 20 perc, a tésztát lisztezett deszkára tesszük, és négyzet alakúra nyújtjuk. A tészta egy ujjnyi vastag maradjon. A tésztalapot megkenjük olvasztott vajjal, majd kakaót és cukrot szórunk rá. Ezután olvasztott vajat csepegtetünk a cukros kakaóra, mert így lesz szaftos a töltelék. A megszórt lapot feltekerjük, mint a beiglit. A rudat feldaraboljuk. Egy-egy csiga kb. 3 ujjnyi vastag legyen. Ezután a darabokat állítva a tepsibe tesszük, a tetejét kicsit lelapítjuk, ahogy a fotón látod. A tepsiben még fél órát pihentetjük a spirálokat, majd sütés előtt kis olajjal szépen körbekenjük őket. Magas hőfokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése