2012. február 16., csütörtök

SAJTOS KIS CIPÓK


KENYÉR kér(d)és!


SAJTOS KIS CIPÓK

Az Okogonon lévő pékségben is isteniek a kenyerek, de nincs annál jobb, amikor az ember a saját kis cipóit eheti meg. Az a recept, amit most megosztok veled, szintén nem bonyolult. Ha van kenyérsütő géped, persze egyszerűbb, de anélkül is elkészíthető.
Szóval, másfél deci cukros, langyos tejben futtassuk meg az élesztőt. Közben a gépbe rakjuk bele a szintén másfél deci langyos vizet, 2,5 deka olvasztott vajat, 1 kávéskanál cukrot, 2 csapott teáskanál sót és fél kiló lisztet. Végül töltsük bele az élesztőt is. A gépet az 1 óra 20 perces dagasztó-kelesztő programra állítjuk. Ha lejárt, a lágy tésztából formázzunk kis cipókat. kb. 3 darab lesz belőle, vagy 6 zsemle. A cipókat meleg helyen további 1 óráig kelesztjük. A tetejét sütés előtt olajjal bekenjük és sajttal megszórjuk. kb. húsz perc alatt megsütjük magas hőfokon. A még meleg cipók tetejét olajjal átkenjük, így tovább friss marad és puhább is lesz!J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése