2012. február 21., kedd

PARADICSOMOS KÁPOSZTA




PARADICSOMOS KÁPOSZTA

Egyik nagy kedvencem a paradicsomos káposzta, amit egy kicsit szintén felturbóztam, persze csak egy leheletnyit, hogy az eredeti fíling azért megmaradjon. A káposztát csíkokra vágom, néhány darab krumplit pedig kis kockákra. És itt jön a csavar. Kis olajon lisztet pirítok, körülbelül kétkanálnyit, majd hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát. Rádobom a káposztát, majd annyi vizet öntök hozzá, hogy félig ellepje. Sózom, és őrölt köménnyel ízesítem, valamint kicsi borssal. Fedő alatt párolom. Amikor majdnem kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és a krumplit. Cukorral ízesítem. Ha nem elég sűrű, akkor még kicsi rántást teszek rá, de ne túl sokat. Érdemes kipróbálni bundás kenyérrel, a két íz kombinációja együtt isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése