PARADICSOMOS KÁPOSZTA
Egyik nagy kedvencem a paradicsomos káposzta,
amit egy kicsit szintén felturbóztam, persze csak egy leheletnyit, hogy az
eredeti fíling azért megmaradjon. A káposztát csíkokra vágom, néhány darab
krumplit pedig kis kockákra. És itt jön a csavar. Kis olajon lisztet pirítok,
körülbelül kétkanálnyit, majd hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát. Rádobom a
káposztát, majd annyi vizet öntök hozzá, hogy félig ellepje. Sózom, és őrölt
köménnyel ízesítem, valamint kicsi borssal. Fedő alatt párolom. Amikor majdnem
kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és a krumplit. Cukorral ízesítem. Ha
nem elég sűrű, akkor még kicsi rántást teszek rá, de ne túl sokat. Érdemes
kipróbálni bundás kenyérrel, a két íz kombinációja együtt isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése