2012. május 26., szombat

Az öregség ára – Ami már GOMBÓCBÓL is sok(k)


Az öregség ára – Ami már GOMBÓCBÓL is sok(k)

Ez több mint szívás. Szegény ember egész életében sportolt, csak egészséges kajákat evett, hogy magas kort éljen meg, és amikor már mindenki azt ünnepelte, hogy 101 éves lett, halálra gázolták. Ráadásul egy 91 éves nő, aki legalább olyan jól tartotta magát, mint a 101 éves aggastyán.

http://bringyournoise.wordpress.com/2012/03/22/old-librarians-dont-die-they-just-fade-away-caution-angry-post-ahead/
S, ha azt hiszed, már mindent tudsz az abszurd, ám de tényleg igaz történetről, hát tévedsz. A 101 éves férfi azért vált áldozattá, mert barátaihoz rohant az idősek otthonába és nem volt türelme elmenni a zebráig, így átsuhant a négysávos úton. Vagyis, hogy vélhetően csak a szelleme suhant át végül, a teste sajnos az aszfalton maradt. A hír szerint az öregotthon előtt gázoló 91 éves nő sem suhant tovább a helyszínről, szép nyugodtan megvárta a rendőröket. Hát, lássuk be őszintén, ő is megszívta, hiszen hiába élt 91 éven keresztül ő is baromi egészséges életet, nyílván rengeteg diétázással, sporttal és szenvedélymentesen, ha élete hátralévő részében egy börtönben kell elsorvadnia. Hát ennyit arról, érdemes-e egy életen át sanyargatnunk magunkat, csak, hogy 100 évesek lehessünk.
Egyébként azért sem érti az emberek azokat, akik az öregségre hajtanak, mert azzal sajnos együtt jár a fájdalom, a sajgás és sokszor a szegénység és a szorongás is. A barátaid már mind az égi bárban koktéloznak, amikor te őszen, görbén még mindig itt szívsz…J Hát akkor mi is annyira jó abban, hogy sokáig élsz?
Családunk egyik ismerőse egész életében példamutatóan él. Emellett folyton szidott bennünket, miért nem sportolunk, miért zabálunk annyi kenyeret és miért nem járunk el évente legalább egyszer szűrővizsgálatokra. Persze ő, mindezt megtette. Hajnalban kelt, futott, úszott, majd búzalevet ivott. Soha életében nem aludta ki magát és nem evett egy jóízűt, ráadásul nyolcvanévesen az uszodában kapott infarktust és meghalt. Nem volt családja sem, mert senki nem bírta hosszútávon a fakír életmódját…Kérdem én, megérte?
Mielőtt keresztre feszítenek az egészséges életmód hívei és a sportbarátok, ajánlanék egy olyan ételt, amely egészséges és finom is. Zsuzsi barátnőm kedvence, már csak azért is imádom megfőzni, mert olyan jó nézni, ahogy csillogó szemmel esziJ

VEGA GOMBÓC LEVES


Általában olyan zöldségből készítem, ami otthon van, de az a legjobb, ha minél több idény zöldség kerül bele. Ezúttal én répát, brokkolit, karalábét, zellert, spárgát és borsót tettem bele. A zöldségeket egyforma darabokra vágom és vajon, pici vízben megpárolom. Amikor kész, felöntöm kétharmad vízzel és egyharmad tejjel. sózom, borsozom, tehetek bele egy vega ételízesítő kockát. De ez utóbbi nem kötelező, aki idegenkedik tőle. Aztán tejben egy kanál lisztet elkeverek és ezzel besűrítem kicsit a levest. Amíg fő, egy vega pástétomhoz keverek egy lereszelt zsemlét, 1 tojást és gombócokat formálok, ezt is beleteszem a levesbe, végül még nokedlit is szaggatok bele. Amikor kész, aprított petrezselymet szórok rá. 

4 megjegyzés:

  1. tényleg imádom :) és a szemem már attól is volt könnyes, hogy nem élte túl egyszer a kánikulában való hazaszállítást szegény leves :(

    VálaszTörlés
  2. A tojás nem túl vega, meg a tej sem;) De köszi a tippet kifogom próbálni tojás-tej-liszt nélkül:P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, hogy a vegának is több fajtája van:-) Te vegán vagy ha jól sejtem:-)

      Törlés
  3. na én most megpróbálkozom valami hasonlóval :) ha Boti is engedi vajgaluska lesz benne, ha nem, akkor csigatészta :)

    VálaszTörlés