2012. május 17., csütörtök

Kiugrott angyal, meg a mascarponés kuglóf



 Kiugrott angyal, meg a mascarponés kuglóf

Sosem láttam még kiugrott angyalt, se szétlapulva az égi aszfalton, se pedig olyat, akinek csak egyszerűen elege lett a pártfogói létből és inkább elment kisboltosnak. A minap azon gondolkodtam mi lehetne még ennél is meglepőbb?

http://www.fanpop.com/spots/severus-snape/images/9408697/title/shadow-angel-wallpaper
Azt például szívesen megnézném, amikor az előbb említett kiugrott angyal beadja a felmondását. Indoklás: „Elegem lett abból, hogy a ruhám állandó fehérítésétől megrepedezett a bőr a kezemen, hogy gerincfájdalmaim lettek a hatalmas szárnyak cipelésétől, hogy folyton felfáztam, mert télen is szoknyát kellett hordanom saruval és azzal is tele lett a hócipőm, hogy sosem mehettem le a pokol bárba, pedig köztudottan ott vannak a legjobb bulik és a szingli pasik”. Aztán a kiugrott angyal fogná magát, jól rávágná az ajtót Szent Péterre és a szárnyait tollanként kitépkedve sátáni kacajjal távozna a Mennyországból.
Az is felettébb meglepő lenne, ha a Parlament előtt a politikusok minden reggel önkéntes bűnbánatot tartanának. Egyesek ennek jegyében megszaggatnák a ruháikat, mások korbácsolnák saját magukat és lennének olyanok is, akik reggeltől estig a „Miatánykot” mormolnák.
Szintén dobnék egy hátast, ha azt látnám, hogy a magyar sztárok futnak, sőt rohannak az riporterek elől, nehogy az újságok címlapjára kerüljenek. Gyerekeiket elrejtenék, sőt kikérnék maguknak, ha pénzt adnának nekik azért, mert széles mosollyal fotóztatják magukat miközben éppen a paprikás krumplit kavarják.
Meglepődnék azon is, ha az énképem egyszer végre jól beolvasna nekem, mert közel a negyvenhez még mindig mostohagyerekként kezelem őt…
Ma egy olyan receptet ajánlanék figyelmetekbe, amely első hallásra talán szintén meglepő, vagy szokatlan, de én elkészítettem és nagyon finom lett. Egyébként ne lepődjetek meg azon, ha a napokban többször is kuglófot sütök, ugyanis vettem egy ilyen formát és most kísérletezem a tökéletes receptenJ

EPRES-MASKARPONÉS KUGLÓF

Tíz deka puha vajat jól összekeverünk 15 deka nádcukorral, 25 deka mascarponéval, 3 tojás sárgájával, 25 deka liszttel, egy sütőporral, 1 citrom reszelt héjával és levével, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert fehérjével. A masszát három részre osztjuk. Az egyharmadát beleöntjük a kivajazott kuglófformába, majd feldarabolt banánt teszünk rá. Ezt befedjük a masszával, amire eperszeletek kerülnek, majd rátesszük a maradék masszát. A kuglófot előmelegített sütőben 180 fokon kb. egy órát sütjük. Amikor kihűlt, kifordítjuk a formából. Tetejére olvasztott csokit csurgatunk és eperrel díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése