2012. május 21., hétfő

Mindennapi vega kajánk...


Mindennapi vega kajánk...

Mi atyánk ki vagy a mennyekbe…mindennapi sport műsorunkat ad meg nekünk ma és bocsásd meg a mi vétkeinket, többek között a széthagyott zoknikat, miképpen mi is megbocsátunk feleségünk beszólásaiér, és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, aki rendre megakadályozza, hogy lehajtsuk a wc ülőkét…J

http://www.scumdoctor.com/pregnancy/prenatal-care/Prenatal-Practices-For-Islamic-Women.html

Valahogy így hangozhat a férfiak imája, amely ha meghallgatásra találna, minden asszony élete egy csapásra könnyebb lenne. J Éppen ezért javaslom, fohászkodjunk mi is szüntelen, hátha két oldalról támadva a Jó Istent egyszer végre megsajnál bennünket…

Ismertem egy nőt, aki az orvosi egyetemen beleszerelmesedett egy arab férfiba, majd hozzá is ment. Szegénykém, igencsak örült volna annak, ha legfőbb baja az, hogy az ura széthagyja a gatyáit, vagy reggeli után nem teszi be a mosogatósba a koszos tányért. Amikor dúlt köztük a szerelem, biztosan szembe röhögte volna az illetőt, aki megjósolja neki, hogy a férje elviszi saját hazájába, ahol majd illegális rendelőt üzemeltetnek és neki tiltott műtéteket kell elvégezni, mert különben a férje megveri. Aztán arról sem szólt neki senki előre, hogy a férje kirugdossa a hasából a gyermekét és úgy kell hazaszöknie Magyarországra, hogy közben az arab hatóságok üldözik. Gondolom nem csodálkoztok azon, hogy egy könnycsepp nem sok, annyit sem ejtett amikor táviratoztak neki, hogy az ura leitta magát és aztán meghalt.
Az ismerősöm sokat mesélt szenvedéseiről, ami miatt egyébként később minden férfitól retteget és hosszú évekig még csak randizni sem mert senkivel. 
Egy dolog azért maradt abból az időből, amit pozitívumként emlegetett, az pedig az arab konyha, amit a férjével töltött idő alatt sikerült elsajátítania. Tőle tanultam azt az ételt, amit most megosztok veletek. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

DATOLYÁS RIZS PARADICSOMOS PADLIZSÁNNAL

Egy kis darab vajat megolvasztunk, ezen megpirítunk egy marék fenyőmagot, majd hozzáadunk egy kanál nagy szemű mazsolát, néhány szem feldarabolt datolyát és 4 szem szárított borókabogyót. Megszórjuk kb. egy kanál arab fűszerkeverékkel, egy fél teáskanál sóval és hozzáteszünk két csésze jázmin rizst. Az egészet felöntjük három csésze vízzel, majd lefedjük a rizst. Figyeljük, ha kell, pótoljuk a vizet, amíg a rizs nem elég puha.


Ezután egy nagyobb fej hagymát csíkokra vágunk, felszeletelünk egy padlizsánt, szintén csíkokra, valamint 1-2 szem krumplit kisebb kockára aprítunk. Egy paradicsompürét egy serpenyőben melegíteni kezdünk, sózzuk, borsozzuk és 1 teáskanál arab fűszerkeveréket adunk hozzá. A szószba beletesszük a zöldségeket és lefedve addig főzzük, amíg puhára nem párolódnak és sűrű szaftot kapunk. A datolyás rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése