KÓKUSZOS ENERGIA SZELET
Klasszikus csokis piskótát készítünk. Öt tojás sárgáját öt kanál cukorral jól kikeverjük, hozzáadunk öt kanál vizet, egy sütőport, öt kanál lisztet, két kanál kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. Tepsibe töltjük a masszát, majd beledobálunk néhány darab fehér csokit és megszórjuk kókuszreszelékkel. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük a piskótalapot.
A krémhez öt tojást vízgőz felett sűrűre főzünk kb. 3 kanál cukorral és igazi vaníliával. Hozzáteszünk 10 deka fehér csokit és kb. 3 deka vajat. Az egyharmadába kakaót teszünk, majd kihűtjük. A kétharmadához kókuszreszeléket keverünk. A hideg krémekhez felvert tejszínt adunk.
A piskótát kettévágjuk, majd a lapokból még két-két lapot készítünk, így négy vékonyabbat kapunk. Az elsőt kókuszos krémmel kenjük meg, a másodikat csokissal, a harmadikat ismét kókuszossal. A tetejére olvasztott fehér csoki kerül. Ezt megszórhatjuk kókusszal, de nem kötelező.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése