2012. május 23., szerda

GYERTEK TORTÁT ENNI!

GYERTEK TORTÁT ENNI! 


Sziasztok! Olyan sokan osztottátok meg és lájkoltátok a blogot, hogy szívem szerint mindenkinek odaadnám a nyeremény tortát, amit megígértem :-) 
Éppen ezért úgy döntöttem, minden kedves barátomat vendégül látom egy kis sütire, aki jövő héten pénteken ráér, és délután eljön velem egy szép helyre Budapesten, ahol aztán együtt esszük meg a tortát. Ez arra is jó alkalom, hogy ismerkedjünk egymással és megosszuk tapasztalatainkat. 
Arra kérlek titeket, ha szeretnétek jönni, írjatok a Facebookon, csak, hogy tudjam, mennyi süti kell :-) MINDENKIT SZERETETTEL VÁROK!
És a mai menü:

CSOKI KRÉMES VAJAS KEKSZ

Egy 10 dekás vajhoz hozzáadunk 2 kanál porcukrot, néhány csepp vanília aromát, majd kanalanként hozzáteszünk annyi lisztet, hogy puha, de összeálló masszát kapjunk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük. Közben Mascarponéhoz adunk ízlés szerint porcukrot és kakaóport, majd az egészet jól összedolgozzuk. 
A tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, a tetejét mintázzuk, például késsel, mint a pogácsát. Ezután kiszaggatjuk, mondjuk kisebb körökre. Tepsibe rakjuk a kekszeket és 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Amikor a kekszek kihűltek, a csokis krémmel összeragasztunk kettőt kettőt, így tálaljuk. Jól zárható dobozban nagyon sokáig eláll. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése