Vigyázat,
HAMISÍTOK! J
Nincs
olyan város, ahol megfordulva ne kóstolnám meg azokat a helyi finomságokat,
amelyekről már csodákat olvastam esetleg koppintott változatát már meg is
kóstoltam idehaza.
Kaja, kaja, kaja....:-) |
Rómában
pizzát, spagettit, bruschettát, paninit faltam reggeltől estig, csoda, hogy nem
törött össze alattam a mérleg, amikor hazaérkeztünk. Egyesek szerint valami
eddig ki nem tenyésztett gyomorférgem lehet, mert különben már 100 kilónak
kellene lennem annyi kajától, amit nap, mint nap magamba tolok. Ehhez képest
ennek pont a fele vagyok, és hát képtelen vagyok ellenállni a finomságoknak,
súlyosbító körülményként ráadásul még mozogni is lusta vagyok. Az életmód
bíróság vélhetően halmazati büntetést szabna ki rám, ha eléjük kerülnék, vagy
azonnal rögtönítélő bíróságra irányítanának át, ahol salátavacsorára, na meg futásra
ítélnének.
Aztán
ott volt tavaly Párizs. Bár zuhogott az eső, mégis leültünk az egyik csinos kis
teraszon, hogy megkóstoljuk a csokimousse-t és az isteni krémes, karamelltől ropogós créme brulée-t. Azt
kell, hogy mondjam, nem csalódtam, mennyei volt, mind a két desszert.
Miután a napokban a férjem
meglepett egy karamellizáló pisztollyal, azt gondoltam, bepróbálkozom a créme
brulée-vel, de aztán meggondoltam magam, gondoltam, kicsit átalakítom a
receptet, remélhetőleg senki nem veszi majd szentségtörésnek. Így született meg
a „Hamis
Créme brulée szelet”, melyet ajánlok figyelmetekbe. Érdemes kipróbálni.
HAMIS
CRÉME BRULÉE
A
süti aljához összekeverünk öt tojást, öt kanál cukorral, két kanál olajjal, 5
kanál liszttel és fél sütőporral. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük
a masszát.
A
krémhez öt tojást és 10 deka cukrot vízgőz felett besűrítünk. Állandóan
kevergetjük, nehogy kicsapódjon a fehérje. Ezután igazi vaníliát és 1 deci
tejszínt adunk hozzá, valamint néhány kanál tejszín ízű pudingot, hogy egészen
sűrű legyen. Miután kihűlt, hozzákeverünk 2 deci keményre vert tejszínhabot. A
krémbe felvágott eperdarabokat keverünk, ezt halmozzuk a piskótára. Végül a
sütit megszórjuk cukorral és a karamellizáló pisztoly segítségével „ráégetjük”.
Így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése