2012. május 22., kedd

ŰRMÁGNÁSOK KÍMÉLJENEK


ŰRMÁGNÁSOK KÍMÉLJENEK

Már egy hete nagyon rosszul alszom, éjszakánként felriadok, és nem tudok visszaszunyókálni. Ma végre rájöttem, mi gyötörhetett. Az első magánűrhajó! Nyílván nem álmatlanságkórt permetez a különleges jármű, de a tudtat, hogy mostantól nem csak toalettből, meg pékségből van maszek, hanem űrhajóból is, a szokásosnál is jobban felizgatott.

http://www.futuremorph.org/my_future_finder/viewitem.cfm?cit_id=4308
„Elindították az első magánűrhajót a Nemzetközi Űrállomáshoz a floridai Cape Canaveral-i űrközpontból.” – írta az egyik újság. Komolyan mondom, ezek a piszok milliárdosok már nem tudják kínjukban, hogy mit kezdjenek a pénzükkel. Arról egyébként nem szól a fáma, hogy kié ez a szerkezet, csak a gyártót nevezték meg. Na de persze mindegy is, lényeg, hogy most már ilyesmi is létezik. Gondolom előbb vagy utóbb hasonló magánűrhajókkal, majd beindul az igazi űrturizmus is. Akkor aztán tényleg elszabadul a pokol, vagy éppen irány a Mennyország!
Elképzelem, ahogy a mágnások azon versengenek, kinek a gyereke kap majd űrrepülést ajándékba a ballagására. Naná, hogy az óvodai ballagásra, nem is az általános iskolaira gondoltam. Addigra már saját űrhajója lesz a csemetének, és persze minimum Porsche gyártmányú. Bizonyára a Suzuki is megpróbálkozik majd követni az igényeket, ám, hogy az ő űrhajójuk mennyi idő alatt jut el a kívánt célállomásra, csak a jó isten tudja előre megmondani.
Aztán ott lesznek majd az űrbankok, amelyek kiszorítják a svájci pénzintézeteket is, hiszen a súlytalanság révén nyilván azokon a helyeken könnyebb lesz majd a kamatterhek cipelése is, nem beszélve arról, hogy űrautók üzemeltetése is sokkal olcsóbb lesz, mert nem kell utánuk súlyadót fizetni…
A súlytalanságra hangolva, készítsünk ma egy, a megszokottnál kicsit könnyedebb desszertet a szezonnak megfelelő gyümölcsből.

JOGHURTOS EPRES TORTA

A tortalaphoz egyszerű csokis piskótát készítünk. Lásd itt: http://chiliskave.blogspot.com/search?q=pisk%C3%B3ta Amikor kihűlt, a lapot kettévágjuk.

A krémhez 4 deci tejszínből kemény habot verünk, ebbe keverünk két kis pohár natúr és két kis pohár epres joghurtot, valamint ízlés szerint porcukrot. Szintén hozzá keverünk 25 deka feldarabolt epret és egy zselatin fixet, vagy növényi zselésítőt. 

Az alsó piskóta lapot megkenjük házi eperlekvárral, persze bolti is megfelel. Erre jön a joghurtos krém, aminek a tetejére szintén lekvár kerül. Rátesszük a második lapot, melyet olvasztott csokival borítunk és eperrel díszítünk. Ezt a tortát más gyümölcsökkel, málnával, áfonyéval, szederrel, de akár barackkal, körtével is elkészíthetjük, persze akkor a joghurtot variáljuk a gyümölcsnek megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése