ŰRMÁGNÁSOK KÍMÉLJENEK
Már
egy hete nagyon rosszul alszom, éjszakánként felriadok, és nem tudok
visszaszunyókálni. Ma végre rájöttem, mi gyötörhetett. Az első magánűrhajó! Nyílván
nem álmatlanságkórt permetez a különleges jármű, de a tudtat, hogy mostantól
nem csak toalettből, meg pékségből van maszek, hanem űrhajóból is, a
szokásosnál is jobban felizgatott.
http://www.futuremorph.org/my_future_finder/viewitem.cfm?cit_id=4308 |
„Elindították
az első magánűrhajót a Nemzetközi Űrállomáshoz a floridai Cape Canaveral-i
űrközpontból.” – írta az egyik újság. Komolyan mondom, ezek a piszok
milliárdosok már nem tudják kínjukban, hogy mit kezdjenek a pénzükkel. Arról egyébként
nem szól a fáma, hogy kié ez a szerkezet, csak a gyártót nevezték meg. Na de persze
mindegy is, lényeg, hogy most már ilyesmi is létezik. Gondolom előbb vagy utóbb
hasonló magánűrhajókkal, majd beindul az igazi űrturizmus is. Akkor aztán
tényleg elszabadul a pokol, vagy éppen irány a Mennyország!
Elképzelem,
ahogy a mágnások azon versengenek, kinek a gyereke kap majd űrrepülést
ajándékba a ballagására. Naná, hogy az óvodai ballagásra, nem is az általános
iskolaira gondoltam. Addigra már saját űrhajója lesz a csemetének, és persze minimum
Porsche gyártmányú. Bizonyára a Suzuki is megpróbálkozik majd követni az
igényeket, ám, hogy az ő űrhajójuk mennyi idő alatt jut el a kívánt
célállomásra, csak a jó isten tudja előre megmondani.
Aztán ott lesznek majd az űrbankok,
amelyek kiszorítják a svájci pénzintézeteket is, hiszen a súlytalanság révén
nyilván azokon a helyeken könnyebb lesz majd a kamatterhek cipelése is, nem
beszélve arról, hogy űrautók üzemeltetése is sokkal olcsóbb lesz, mert nem kell
utánuk súlyadót fizetni…
A súlytalanságra hangolva, készítsünk ma
egy, a megszokottnál kicsit könnyedebb desszertet a szezonnak megfelelő
gyümölcsből.
JOGHURTOS EPRES TORTA
A tortalaphoz egyszerű csokis piskótát
készítünk. Lásd itt: http://chiliskave.blogspot.com/search?q=pisk%C3%B3ta
Amikor kihűlt, a lapot kettévágjuk.
A krémhez 4 deci tejszínből kemény habot
verünk, ebbe keverünk két kis pohár natúr és két kis pohár epres joghurtot, valamint ízlés szerint porcukrot. Szintén hozzá keverünk 25 deka feldarabolt epret és
egy zselatin fixet, vagy növényi zselésítőt.
Az alsó piskóta lapot megkenjük
házi eperlekvárral, persze bolti is megfelel. Erre jön a joghurtos krém,
aminek a tetejére szintén lekvár kerül. Rátesszük a második lapot, melyet
olvasztott csokival borítunk és eperrel díszítünk. Ezt a tortát más
gyümölcsökkel, málnával, áfonyéval, szederrel, de akár barackkal, körtével is
elkészíthetjük, persze akkor a joghurtot variáljuk a gyümölcsnek megfelelően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése