CSOKIS, KARAMELLES FATÖRZS TORTA
Egyszerű és gyors sütemény és attól,
hogy rafináltan tálaljuk, még különleges is. A tésztához 5 tojás sárgáját
kikeverjük 5 kanál cukorral, adunk hozzá 5 kanál tejet, 1 sütőport, 3 kanál
sima lisztet és 3 kanál réteslisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert
tojáshabot és a masszát beletöltjük egy püspökkenyér formába, vagy más hosszúkás
sütőformába. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben kétféle krémet készítünk.
Karamell pudingot főzünk kb. 3 deci tejből. Amikor kész, hozzáadunk kb. 2 deka
vajat és kihűtjük. Amikor hideg, belekeverünk 1,5 deci felvert tejszínt. Ugyan
így elkészítjük a csoki pudingot is.
Ha a tészta kihűlt, kb. ujjnyi vastag
szeletekre vágjuk, majd a szeleteket összeragasztjuk a krémmel, felváltva a kétféle ízűvel. Aztán az egészet bevonjuk a csoki krémmel és díszítjük ízlés
szerint. Én aszalt gyümölcsöt és mandulát tettem rá. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben,
majd ferdén felszeleteljük, így izgalmas mintázatú szeleteket kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése