2012. május 24., csütörtök

CSOKIS, KARAMELLES FATÖRZS TORTA




CSOKIS, KARAMELLES FATÖRZS TORTA


Egyszerű és gyors sütemény és attól, hogy rafináltan tálaljuk, még különleges is. A tésztához 5 tojás sárgáját kikeverjük 5 kanál cukorral, adunk hozzá 5 kanál tejet, 1 sütőport, 3 kanál sima lisztet és 3 kanál réteslisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot és a masszát beletöltjük egy püspökkenyér formába, vagy más hosszúkás sütőformába. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben kétféle krémet készítünk. Karamell pudingot főzünk kb. 3 deci tejből. Amikor kész, hozzáadunk kb. 2 deka vajat és kihűtjük. Amikor hideg, belekeverünk 1,5 deci felvert tejszínt. Ugyan így elkészítjük a csoki pudingot is.
Ha a tészta kihűlt, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket összeragasztjuk a krémmel, felváltva a kétféle ízűvel. Aztán az egészet bevonjuk a csoki krémmel és díszítjük ízlés szerint. Én aszalt gyümölcsöt és mandulát tettem rá. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, majd ferdén felszeleteljük, így izgalmas mintázatú szeleteket kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése