2012. május 10., csütörtök

SÜSD meg a Napkitörésed!


SÜSD meg a Napkitörésed!

Ha ma nyársra húznak és néha még olajjal meg is locsolgatnak, simán megsültem volna az aszfalt fölött, mint egy grillcsirke. Egyik ismerősöm szerint ez is a napkitörésnek köszönhető, mint ahogyan az is, hogy tegnap öt perc alatt összetörtem egy üveg tormát és egy tányért is…Jesszus, mi jöhet még? Leesik a fejem és soha többé nem találom meg ebben a kavarodásban?

http://www.boston.com/bigpicture/2008/10/the_sun.html
Leállnak az elektromos berendezések, megszülnek a terhes asszonyok, szakítanak a szerelmespárok, és egyáltalán úgy fordul ki a világ a sarkaiból, mint az ágynemű a huzatból nagymosás előtt. Asztrológus ismerősöm szerint a napkitörés olyan komoly zűröket okozhat, amire az ember még csak nem is gondol. A munkahelyemen például ma beadták a kulcsot a számítógépek, amely állítólag szintén az égi micsoda miatt történhetett. Félelmetes! És akkor most mit csináljunk?
Ássunk magunknak bunkert és költözzünk le átmenetileg, amíg a nap „működése” vissza nem tér a normális kerékvágásba? Láttunk már hasonló próbálkozásokat, egyik sem ért vidám véget. Sejtem, hogy a napkitörés elől menekülni is csak annyit ér, mint eső elől egy teli medencébe beugrani.
Ugyanakkor még nem is jön rosszkor ez a napkitörés, hiszen így az elkövetkezendő napokban mindent rákenhetünk, már ha időközben nem égünk szénné a tűző napon. Gondoljunk csak bele, milyen lesz, amikor a főnökünk számon kér bennünket egy elhibázott meló miatt? Mi bánatos birka szemekkel ránézünk, és annyit mondunk: ő aztán különleges és szerencsés ember, akit még a napkitörés sem tud megakasztani, nem úgy, mint minket, szerencsétlen lúzereket.
Vagy éppenséggel végre kioszthatjuk haragosainkat, majd az egészet arra fogjuk, hogy az agyunk különleges mágneses térbe került a napkitörés miatt, és a szánkon kiáramló mondatokat egyáltalán nem mi irányítottuk, hanem a földönkívüliek.
S ha már napról, meg napsütésről esett szó, süssünk mi is valamit. Ezúttal valami sósat, valami szokatlant.

TÖLTÖTT TÓCSNI


Reszeljünk le 1 kiló krumplit, adjunk hozzá 3 tojást, sót, borsot, petrezselymet és annyi lisztet, hogy lágy masszát kapjunk. Ezt osszuk két egyenlő részre. Az egyik felét simítsuk egy tepsibe, erre rakjunk párolt zöldséget és reszelt sajtot, vagy besamel mártást. Amikor ez kész, fedjük be a maradék masszával és 220 fokon süssük pirosra a töltött tócsnit. Ha kicsit kihűlt, szép szeleteket vághatunk belőle. Tálalhatjuk tejföllel, sajttal, de magában is isteni. Én besamel mártást készítettem hozzá és tálaláskor édes chlili szót tettem mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése