2012. április 8., vasárnap

Bizonyítási kényszer


Bizonyítási kényszer

Egyszer már szándékosan megvágtam magam borotvapengével, hogy vérszövetséget kössek a legjobb barátommal. J Meg volt olyan is, hogy elengedett kézzel szánkóztam le egy meredek domboldalról, de ennél többre még nem igen futotta a bátorságomból…


Áldott, békés húsvétot kívánok mindenkinek! :-)
Léteznek azonban olyan emberek, akik bizony nem érik be holmi karcolással, vagy 10 altató beszedésével, ha bátorságukat és elszántságukat kell bizonyítani. A Fülöp-szigeteken néhányan nagypénteken felidézve Krisztis szenvedéseit keresztre feszíttetik magukat. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a Megváltó ilyesmit várna el tőlünk cserébe azért, hogy szeressen bennünket. Ha ez így volna, nem lenne elég a Földön kitermelt összes fa a keresztek elkészítéséhez, a szögek mennyiségéről már nem is beszélve. A fakírok meg vélhetően bónuszcsekkeket kapnának, amelyeket majd annak idején Szent Péternél lehetne beváltani a Mennyország kapujában.
Ezen gondolatok mentén haladva azt is elképzeltem, mit kellene még tenni ahhoz, hogy kiérdemelhessük a Megváltó jóindulatát, hogy annak idején az égi medence partján ne mi legyünk a lábmosó víz.
Minden évben karácsony körül fiút szülhetnénk, ami mondjuk elég strapás lenne, tekintettel arra, hogy a terhességi idő nem rövidíthető le. Aztán szerecsenre maszkírozva magunkat két haverunkkal felkereshetnénk az összes újszülöttet valami kis meglepivel. Aztán jöhetnének a fájdalmasabb dolgok is, mint mondjuk a megkövezés, csak azt nem tudom, mennyit kellene ahhoz gyakorolnom, hogy Krisztus tiszteletére egyszer száraz lábbal átgyalogolhassak a Balatonon Füredről Tihanyba. És ha azt megtenném, vajon több piros pontot kapnék érte, mint ha valami falusi lagziba a vízből bort csinálnék? Persze ez utóbbit szigorúan tisztított vízből tabletta nélkül! J
Az lenne aztán még szép bizonyítás, amikor a feltámadást kellene leutánozni. Na arra azért kíváncsi lennék, amikor egyszerre mozdulnának meg a sírhantok. A temetőszolgák meg sűrűn anyáznának, mert tudnák, hogy jövőre is lesz húsvét, amikor ismét temethetik be a sírokat az után sok hülye után, aki újra és újra bizonyítani akar…
Ha már bizonyításról van szó, akkor folytatom én is abbéli próbálkozásomat, hogy valami újat, szokatlant, de finomat hozzak össze a húsvéti asztalra.

TOJÁS FASÍRT ZÖLDSÉGKRÉMES TÖLTÖTT TOJÁSSAL


A töltött tojáshoz a tojásokat keményre főzzük, majd a sárgáját kiszedjük. Közben a céklát és répát a grillben megsütjük. A zöldségeket külön-külön pürésítjük, hozzáadjuk a megfőtt tojások sárgáját, kicsi majonézt, tejfölt, sót, borsot. A céklás, illetve a répás tölteléket külön-külön betöltjük a tojásokba.




A fasírthoz megsütjük a rántottát, majd azt villával összetörjük. Hozzáadjuk az áztatott zsemlét, a konzerv zöldborsót, a reszeltsajtot, egy nyers tojást, sót, borsot és pirospaprikát. A masszából rudat formálunk és sütőben 250 fokon kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése