Bizonyítási kényszer
Egyszer már szándékosan megvágtam magam
borotvapengével, hogy vérszövetséget kössek a legjobb barátommal. J
Meg volt olyan is, hogy elengedett kézzel szánkóztam le egy meredek
domboldalról, de ennél többre még nem igen futotta a bátorságomból…
Áldott, békés húsvétot kívánok mindenkinek! :-) |
Ezen gondolatok mentén haladva azt is
elképzeltem, mit kellene még tenni ahhoz, hogy kiérdemelhessük a Megváltó
jóindulatát, hogy annak idején az égi medence partján ne mi legyünk a lábmosó
víz.
Minden évben karácsony körül fiút
szülhetnénk, ami mondjuk elég strapás lenne, tekintettel arra, hogy a
terhességi idő nem rövidíthető le. Aztán szerecsenre maszkírozva magunkat két
haverunkkal felkereshetnénk az összes újszülöttet valami kis meglepivel. Aztán
jöhetnének a fájdalmasabb dolgok is, mint mondjuk a megkövezés, csak azt nem
tudom, mennyit kellene ahhoz gyakorolnom, hogy Krisztus tiszteletére egyszer
száraz lábbal átgyalogolhassak a Balatonon Füredről Tihanyba. És ha azt
megtenném, vajon több piros pontot kapnék érte, mint ha valami falusi lagziba a
vízből bort csinálnék? Persze ez utóbbit szigorúan tisztított vízből tabletta
nélkül! J
Az lenne aztán még szép bizonyítás,
amikor a feltámadást kellene leutánozni. Na arra azért kíváncsi lennék, amikor
egyszerre mozdulnának meg a sírhantok. A temetőszolgák meg sűrűn anyáznának,
mert tudnák, hogy jövőre is lesz húsvét, amikor ismét temethetik be a sírokat
az után sok hülye után, aki újra és újra bizonyítani akar…
Ha már bizonyításról van szó, akkor
folytatom én is abbéli próbálkozásomat, hogy valami újat, szokatlant, de
finomat hozzak össze a húsvéti asztalra.
TOJÁS FASÍRT ZÖLDSÉGKRÉMES TÖLTÖTT TOJÁSSAL
A töltött tojáshoz a tojásokat keményre főzzük, majd a sárgáját kiszedjük. Közben a céklát és répát a grillben megsütjük. A zöldségeket külön-külön pürésítjük, hozzáadjuk a megfőtt tojások sárgáját, kicsi majonézt, tejfölt, sót, borsot. A céklás, illetve a répás tölteléket külön-külön betöltjük a tojásokba.
A fasírthoz megsütjük a rántottát, majd azt villával összetörjük. Hozzáadjuk az áztatott zsemlét, a konzerv zöldborsót, a reszeltsajtot, egy nyers tojást, sót, borsot és pirospaprikát. A masszából rudat formálunk és sütőben 250 fokon kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése