2012. április 9., hétfő

MegBUGGYANTUNK


MegBUGGYANTUNK


Ha ezentúl, arra ébredek, hogy valami mocorog bennem, nem Alienre gyanakszom majd, de még csak nem is a vacsorára befalt káposztára, hanem arra, hogy önkívületi állapotban annak az orvosi kísérletnek a részese lehettem, melynek során a mini gyomor robotokat tesztelték…Vagy végleg megbuggyantam:-)


„Apró, tengeriszörny-szerű robotok segíthetnek a jövőben az emberi szervezet feltérképezésében és a betegségek diagnosztizálásában.” – olvasom a minap, és ha nem múlt volna el április elseje, azt hiszem, hogy valaki már megint szívat. De nem, ez egy valós hír, ami szerint a jövőben valóban aprócska robotokat akarnak bejutatni az emberi szervezetbe, hogy ott aztán alaposan körbenézzenek.
Elképzelem, ahogy a testünk különböző részeiben ilyen kis mini mikrobik flangálnak. Vajon érzünk majd valamit, vagy észrevétlenül kirándulnak keresztül a lábikránktól egészen a szürkeállományunkig? És vajon lesz belőlük lány és fiú is? És ha igen, akkor választhatunk-e, hogy mi a cuki rózsaszínű Barbie robottal szeretnénk átnézetni a beleinket, vagy azt kapjuk, ami éppen akad, vagy akit éppen leselejteztek?
Robotfotó:-)...vagy mi...
És igen, ez ismét felvet egy újabb kérdést! Ezek a mini béljárók vajon egyszer használatosak lesznek vagy ugyan az a helyes kis krapek járja végig az én emésztőrendszeremet is, mint mondjuk a munkatársaimét? Belegondolva abba, hogy ezek a micsodák vélhetően csak egyféle képen távozhatnak belőlünk, hát nem szívesen osztoznék rajtuk senkivel, pláne, ha a befelé vezető útjuk meg a szájamon át vezet. Ez aztán tényleg rosszabb jövőkép, mint arra gondolni, hogy esetleg egy elborult pillanatomban Mentos evés közben félrenézem az üveget és Coláért nyúlok.
Azért arra kíváncsi vagyok, mikor valósulhat meg ez az (rém)álom, s ha egyáltalán tényleg sikerül összedobni ezeket a mini testjárókat, akkor vajon kik lesznek azok a szerencsések, akik először kipróbálhatják ezt a szolgáltatást? Gondolom, ingyen senkibe nem küldik majd be őket, vélhetően ez is azoknak a kiváltsága lesz majd, akik eddig is azt hitték, hogy az SZTK valami trágár káromkodás. :-)
Ám amíg várnunk kell, hogy meglátogassák a májunkat és szívünket, addig se tétlenkedjünk, készítsünk most valami könnyebb ételt, hiszen az utóbbi napokban úgy is bőségesen bekajáltunk...


BUGGYANTOTT TOJÁSLEVES ÉS KARFIOLLEVES

A buggyantott tojáslevestől sokan idegenkednek, ezért én kicsit átvariáltam a receptet. Így egy édes-savanyú, igazán pikáns ízű étel lett belőle, amit érdemes kipróbálni. Kezdésnek olajat hevítünk, amelyhez lisztet szórunk. Ebből rántást készítünk, amit vízzel felöntünk. Adunk hozzá cukrot, pár csepp ecetet és 2-3 babérlevelet. Állandó kevergetés közben felfőzzük, majd szintén állandó kevergetés közben két-három kanál tejföllel dúsítjuk. Amikor újra felforrt, óvatosan beleütjük a tojásokat és pár percig főzzük őket. Ekkor már ne keverjük! Ha összeállt a tojás, tálalhatunk.
A karfiollevest én szintén pici rántással indítom, de ezúttal paprikát is teszek bele. Vízzel felöntöm és hozzáteszem a rózsáira szedett karfiolt. Sózom, borsozom. Amikor a zöldség megpuhult, kicsi tejszínt adok hozzá és, hogy még dúsabb legyen, nokedlit szaggatok bele. Nálunk ez a kedvenc leves:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése