MegBUGGYANTUNK
Ha ezentúl, arra ébredek, hogy valami mocorog bennem, nem Alienre gyanakszom majd, de még csak nem is a vacsorára befalt káposztára, hanem arra, hogy önkívületi állapotban annak az orvosi kísérletnek a részese lehettem, melynek során a mini gyomor robotokat tesztelték…Vagy végleg megbuggyantam:-)
„Apró, tengeriszörny-szerű robotok segíthetnek a jövőben az emberi szervezet feltérképezésében és a betegségek diagnosztizálásában.” – olvasom a minap, és ha nem múlt volna el április elseje, azt hiszem, hogy valaki már megint szívat. De nem, ez egy valós hír, ami szerint a jövőben valóban aprócska robotokat akarnak bejutatni az emberi szervezetbe, hogy ott aztán alaposan körbenézzenek.
Elképzelem, ahogy a testünk
különböző részeiben ilyen kis mini mikrobik flangálnak. Vajon érzünk majd
valamit, vagy észrevétlenül kirándulnak keresztül a lábikránktól egészen a
szürkeállományunkig? És vajon lesz belőlük lány és fiú is? És ha igen, akkor
választhatunk-e, hogy mi a cuki rózsaszínű Barbie robottal szeretnénk átnézetni
a beleinket, vagy azt kapjuk, ami éppen akad, vagy akit éppen leselejteztek?
Robotfotó:-)...vagy mi... |
Azért arra kíváncsi vagyok, mikor
valósulhat meg ez az (rém)álom, s ha egyáltalán tényleg sikerül összedobni
ezeket a mini testjárókat, akkor vajon kik lesznek azok a szerencsések, akik
először kipróbálhatják ezt a szolgáltatást? Gondolom, ingyen senkibe nem küldik
majd be őket, vélhetően ez is azoknak a kiváltsága lesz majd, akik eddig is azt
hitték, hogy az SZTK valami trágár káromkodás. :-)
Ám amíg várnunk kell, hogy meglátogassák a májunkat és szívünket, addig se tétlenkedjünk, készítsünk most valami könnyebb ételt, hiszen az utóbbi napokban úgy is bőségesen bekajáltunk...
A buggyantott tojáslevestől sokan idegenkednek, ezért én kicsit átvariáltam a receptet. Így egy édes-savanyú, igazán pikáns ízű étel lett belőle, amit érdemes kipróbálni. Kezdésnek olajat hevítünk, amelyhez lisztet szórunk. Ebből rántást készítünk, amit vízzel felöntünk. Adunk hozzá cukrot, pár csepp ecetet és 2-3 babérlevelet. Állandó kevergetés közben felfőzzük, majd szintén állandó kevergetés közben két-három kanál tejföllel dúsítjuk. Amikor újra felforrt, óvatosan beleütjük a tojásokat és pár percig főzzük őket. Ekkor már ne keverjük! Ha összeállt a tojás, tálalhatunk.
A karfiollevest én szintén pici rántással indítom, de ezúttal paprikát is teszek bele. Vízzel felöntöm és hozzáteszem a rózsáira szedett karfiolt. Sózom, borsozom. Amikor a zöldség megpuhult, kicsi tejszínt adok hozzá és, hogy még dúsabb legyen, nokedlit szaggatok bele. Nálunk ez a kedvenc leves:-)
Ám amíg várnunk kell, hogy meglátogassák a májunkat és szívünket, addig se tétlenkedjünk, készítsünk most valami könnyebb ételt, hiszen az utóbbi napokban úgy is bőségesen bekajáltunk...
BUGGYANTOTT TOJÁSLEVES ÉS KARFIOLLEVES
A karfiollevest én szintén pici rántással indítom, de ezúttal paprikát is teszek bele. Vízzel felöntöm és hozzáteszem a rózsáira szedett karfiolt. Sózom, borsozom. Amikor a zöldség megpuhult, kicsi tejszínt adok hozzá és, hogy még dúsabb legyen, nokedlit szaggatok bele. Nálunk ez a kedvenc leves:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése