2012. április 2., hétfő

Nem BABRA megy a játék


Nem BABRA megy a játék

Úgy döntöttem, lecserélem az ismerőseimet, nehogy a végén megkívánjak egy tengerentúli nyaralást, vagy ne adj isten egy Rióról szóló útikönyvvel a kezembe bekapkodjak száz szem Xanasot. :-) Ha rokonaidnak, barátaidnak jobban megy, mint neked, az veszélyesebb, mint villámlás idején, a mezőn piknikezni – mondják a legfrissebb kutatások.


Őket már tutira törölném az ismerőseim közül...túl vidámak:-)
Ezentúl, ha meghízol, ha lefogysz, ha legatyásodsz, ha lustaságod miatt kirúgnak a munkahelyedről, ha depresszió gyötör, ha meglopnak, ha lopsz, ha utálnak, vagy éppen jól berúgtál, mindenért a Facebook, illetve az ott tanyát verő ismerőseid a hibásak. Bizonyos felmérések ugyanis azt bizonyítják, hogy a közösségi hálón lógók szomorúbbak, mint az átlag, mert barátaik pazar életét látva újra és újra szembesülniük kell saját lúzer létükkel.
Na, nézzük csak, kik azok, akiket legelőször törölnünk kell az ismerőseink közül?  :-) Egyértelműen azokat likvidáld az első körben, akik mosolygós fotót töltöttek fel magukról. Ha az illető még csoki barna is és mögötte egy pálmafa, vagy egy izmos pasi van, akkor egyetlen másodpercig se habozz a tiltás gomb használatán, hiszen lelki állapotodra legalább annyira veszélyes az illető, mint fokhagymafüzér a vámpírokra. A következő körben azoktól kell megszabadulnod, akik nem szégyellnek csöpögős családi fotókat feltenni, ahol kirándulnak, vagy megrakták az ünnepi asztalt, esetleg ölelgetik a gusztustalanul tökéletes kutyájukat. Aztán jöhetnek a csókolózó szerelmesek, a cukiságokkal pózolók, a turbékolók, hogy már az ultrahangos fotót a kezükbe tartó kispapákról ne is beszéljek.
A legveszélyesebbek azonban luxusautókban feszítő bombázók, az ilyen volt, ilyen lett típusú szőkék és a ne légy szomorú, korábban én is béna voltam álláspontot képviselő ismerősök. Na, ezeket aztán úgy irtsd ki, hogy írmagjuk se maradjon, különben még a Facebookon felcseperedett unokáid is hetente ötször járhatnak majd a pszichiáterhez.
Láthatod most már, nem babra megy a játék, az okosok is megmondták, a Facebook veszélyes lehet, ha az ember nem megfelelő önértékeléssel rendelkezik. És mi van akkor, ha az önértékelésed remek, csak úgy általában gyűlölöd az embereket? J Csinálj magadnak egy új közösségi oldalt, ahol csakis szerencsétlenek, nyomorultak, csórók és csúnyák lehetnek tagok. Ha igaz a kutatás, ettől majd biztosan úgy megnő az önbizalmad, hogy többé még magaddal is csak magázódva állsz szóba. J
S, ha már megtudtuk, hogy a Facebookon nem babra megy a játék, hát hadd ajánljak ma figyelmetekbe egy különleges babfőzeléket egy különleges feltéttel. Érdemes kipróbálni, még ha elsőre szokatlanul is hangzik.


ÉDES-SAVANYÚ BABFŐZELÉK VAJAS SÁRGARÉPÁVAL

A fehérbabot előző éjszaka beáztatjuk, majd másnap kis mennyiségű sós vízbe feltesszük főni. A vízbe néhány babérlevelet is belerakunk. Amikor a bab puhára főtt, paprikás rántást készítünk és berántjuk a főzeléket. Azután tejföllel, cukorral és néhány csepp ecettel ízesítjük. Az ecet el is hagyható, de attól még pikánsabb lesz. A feltéthez a répákat meghámozzuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket. Mindegyikre mézet csurgatunk és vajdarabokat teszünk. Lefedve 200 fokon kb. egy órát pároljuk őket. Az édes répa jól megy a pikáns babfőzelékhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése