2012. április 24., kedd

Hülyeség nagyDOBRA verve


Hülyeség nagyDOBRA verve


Te nyitva maradtál? Na nem úgy, mint a konzervkukorica horgászás után, hanem amúgy spirituálisan?


Neked van harmadik szemed? Neked volt már harmadik típusú találkozásod? Te láttál már háromfejű sárkányt a konyhakredenc tetején tüzet okádni?Én lassan már háromig sem tudok számolni. Na jó, megpróbálom. Egy: az a szülő nagyon hülye, aki huzamosabb ideig hagyja, hogy a gyereke a sarokban álló, és folyton őt figyelő véres fejű bácsiról beszéljen. Kettő: az a szülő nagyon ostoba, aki azt gondolja, hogy az ilyen gyerek teljesen ok, csak éppen fogékony a szellemvilágra. Három: az a szülő teljesen hülye, aki ilyenkor szelleműzőhöz, táltoshoz, nem pedig pszichológushoz viszi a gyerekét.Megmondom én, mi a te bajod! Ha nem maradt nyitva a gyerekkori harmadik szemed, hát akkor hótziher, hogy tiltottak a szüleid! Mitől, mitől? Nem mindegy? Biztosan a marihuánától, a csokizástól vacsora előtt, meg a gyilkolós filmektől este nyolc után. Meg az is baj lehetett veled, hogy már gyerekként is hitetlen voltál, mint a kutya és inkább gondoltad azt amikor megbillent veled a szék, hogy földrengés van, mint, elfogadtad volna, hogy a halott üknagyanyád üzeni, túl régen voltatok már kint a temetőbe. Na éppen ezek miatt záródott be a te harmadik szemed, amire nagyon ráfaragtál.Mert, ha most nyitva és nem csukva lenne, hát nem kellene éjt nappallá téve melóznod, elég lenne csak a szekrény tetejére felnézned és kikérdezni az ott üllő halottakat, hogy ityeg a fityeg, meg hová rakták a dugipénzt, amit a temetés óta úgy keresnek a rokonok? Ha meg előkerült a törtarany kollekció, biztosan baromi hálásak lesznek a rokonok, így neked is csurran cseppen meg a szellemek is megnyugszanak, hogy ebbe a hitetlen ótvar földi létben mégiscsak maradt egy, aki nem csak bámul, hanem lát is, mégpedig a harmadik szemével. 
S mielőtt én is nagydobra verném a hülyeséget, az előtt inkább elkészítem a személyes kedvencemet, a Dobostortát. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni.


DOBOSTORTA


Először a krémet készítem el, mert azt alaposan ki kell hűteni. Öt tojáshoz 20 deka cukrot adunk és ezt a keveréket vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Aztán hozzáadunk egy tábla csokit, két-három kanál kakaót és 20 deka puha vajat. Amikor ez kihűlt, hozzákeverünk 1 deci kemény habbá vert tejszínt.
Közben 6 tojásból, hat kanál vízből, két kanál olajból, 6 kanál cukorból, 10 kanál lisztből és egy sütőporból két vékony lap piskótát sütünk. A lapokat három egyenlő része vágjuk, így hat lapot kapunk. Ezeket megkenjük a krémmel, így egy magas tortát készítünk. A tetejére 25 deka cukorból, négy kanál vízből, 5 deka vajból és egy-két csepp ecetből karamellt főzünk. Ezzel ügyesen kell dolgozni, mert nagyon hamar megdermed. A végeredmény  valami hasonló.

2 megjegyzés:

  1. A mi dobosunk laponként készül, 10-12 mikor mennyit ad ki. De vékony mint a krém a tortában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert Ti profik vagytok, én meg csak amatőr, de lelkes :-)

      Törlés