2012. április 3., kedd

SZTÁRRECEPTEK - MA NAGY ALEKOSZ RECEPTJEI


Sziasztok!
Ezentúl egy-egy kedves barátom, ismerősöm is megosztja veletek kedvenc receptjeit. Olvassátok és fogadjátok őket szeretettel!

SZTÁRRECEPTEK - MA NAGY ALEKOSZ RECEPTJEI


Bár ez egy vega gasztroblog, ma kivételesen húsevő barátainknak, családtagjainknak is kedvezünk Alekosz receptjeivel. :-) Remélem, ezt megbocsátjátok nekem! 

Marhalábszár pörkölt tarhonyával Horiatiki salátával

Alekosz előrebocsátotta, a legfontosabb a jó minőségű alapanyag beszerzése, ezért vásárol ő mindig azonos helyeken, ahol ismerik, és nem sózzák rá a gagyit. 

A pörkölthöz a húst azonos méretű kockákra szeleteli és leszedi róla a zsírt. A fokhagymát apróra vágja, ezzel és borssal pácolja a húst, kb. 1-2 órán keresztül. Ezt követően a paprikát és a hagymát szintén apróra darabolja, a paradicsomot szintén felkockázza, de előtte forró vízbe mártva és bevagdosva megszabadítja a héjától. Aztán a húshoz keveri a Kalocsai pirospaprikát, a paradicsomot és a zöldpaprikát. Közben aranybarnára pirítja a hagymát Floriol étolajon és hozzáadja a húsos-zöldséges keveréket. Kis lángon, víz nélkül 30 percig párolja. Aztán fokozatosan adagolja hozzá a vizet és 3 órán át szaftos pörköltet készít belőle.

A körethez Gyermelyi tarhonyát használ. Ezt is Floriol étolajon pirítja, aztán kicsi sót és sózott vajat ad hozzá. Vízzel felönti és puhára párolja a tésztát.

A Horiatiki salátához kockára vágja a fetát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a paprikát, illetve csíkokra szabja a lilahagymát. Az egészet összekeveri, olívaolajjal és oregánóval ízesíti.

Alekosz ehhez az ételhez szatmári szilvapálinkát és Pepsi colát ajánl. :-) Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. a post nem jöhetett volna léte a kalocsai, a gyermelyi, a floriol és a pepsi támogatása nélkül :)

    VálaszTörlés