2012. április 4., szerda

Oltári szívás – Ez nagyon MÁS


Oltári szívás – Ez nagyon MÁS

Valami oltári furcsa dolog történhetett a világ legnyugisabb állásával, mert nagyon megváltozott. Persze az is lehet, hogy engem vertek át baromira, vagy átaludtam néhány évtizedet, esetleg azt a bizonyos munkát betették valami különleges centrifugába és annyira kicsavarták, hogy most már bizony a jó édes anyukája sem ismer rá.

http://www.chelanwedding.com/
Gyerekkoromban, amikor még éppen a lusta korszakomat éltem – főnökeimnek innen üzenem, mostanra ez elmúlt J - szóval akkoriban azt terveztem, hogy én bizony anyakönyvezető leszek. Úgy gondoltam, hogy a kisdobosok által elmondott uncsi versek alatt majd fejben amőbázom a másik énemmel, a fiatalpár esküje alatt meg annyira erősen koncentrálok, hogy tutira el tudom nyomni az ásítási ingert. Szóval akkoriban azt gondoltam, hogy az anyakönyvezetői meló, a világ leguncsibb, de egyben legnyugisabb munkája is. Aztán a minap hallgatom a rádiót, és mint akit jól kupán vágtak, úgy ért a felismerés, hogy azt a bizonyos „mond már ki az igent” munkát, baromira átvariálták.
Tulajdonképpen attól tartok, hogy hamarosan munka nélkül maradnak a régi vágású, nemzetiszín mellszalaggal a vidéki művelődési házakban a recsegős dobogókon ácsorgó anyakönyvezetők, helyettük munkanélküli búvárok, légtornászok, fakírok, hegymászók, korcsolyabajnokok és totál idióták adják majd össze a házasulandókat. Mielőtt azt hiszitek, hogy totál beszívtam, felvilágosítok mindenkit, nem erről van szó. Csupán az történt, hogy miközben kettőt pislogtunk a saját esküvőnk óta – na jó, inkább százkettőt – na azóta baromira elhúzott mellettünk az idő, és úgy átalakultak a trendek is, mint amikor a szobrász az agyagból díszköcsögöt formál.
Mert az anyakönyvezetőnek ma már az csak részmunkaidős feladata, hogy alá írassa azt a bizonyos nagy könyvet, sokkal inkább kell értenie az extrém sportokhoz, meg minden egyébhez. A rádióbeszélgetésből ugyanis világosan kiderült, hogy ma már csak a házasulandók töredéke akar hagyományos kézfogót, ellenben idiótábbnál idiótább ötletekkel állnak elő arra vonatkozóan, hogyan szeretnék kimondani a boldogító igent. Hol van már az az idő, amikor a választás lehetősége abban merült ki, hogy vörös vagy fehér pezsgővel akarsz koccintani a gratuláció után. Ma a jegyesek megpróbálják felüllicitálni a szomszédot, ha ők a Himaláján fogadtak örök hűséget egymásnak, akkor ők meg hótziher, hogy a Kínai nagyfalon szteppelve adatják össze magukat. Csak legyen az az anyakönyvezető, akinek nincs tériszonya és jobban ropja, mint Flatley. Aztán majd jön a gyorsított, főzés, vagy pelenkázás közben összeházasodás, vagy éppen két kamatyolás közben a gyors cigi alatt kimondott igen. Az anyakönyvezető ezekben az esetekben házhoz megy, és ha úgy kérik, az esketés előtt még be is vásárol, vagy éppen kiporszívózza az előszobát. Szép új világ, köszöntelek…J
Arra gondoltam, hogy mivel közeleg a húsvét, így a héten megpróbálok húsvéti ételekkel előállni, persze ezek egészen másfajták, mint amelyeket megszoktatok. Remélem, azért találtok köztük kedvetekre valót. Az első egy tojássaláta, amit elkészíthetünk a húsvétról maradt kemény tojásokból is.

ZÖLDFŰSZERES TOJÁSSALÁTA PIRÍTÓSSAL

A tojásokat keményre főzzük, majd felszeleteljük őket. Közben összeaprítunk metélőhagymát, petrezselymet, korianderzöldet, fokhagymát, és lilahagymát. Mindenből csak keveset, mert nem akarjuk, hogy csak a hagyma íze domináljon. Kicsi chilit is felvághatunk, ha szeretjük a csípőset. 


Ezután olívaolajjal megöntözzük a tojást, kicsit sózzuk és rászórjuk a felaprított fűszernövényeket. A salátát kb. egy órára hűtőbe rakjuk, majd pirítóssal kínáljuk, de aki nem vega, húsok mellé is fogyaszthatja, mondjuk a sonkához. Én tükörtojást is ettem hozzá és pazar volt. Próbáljátok ki! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése