2012. április 21., szombat

Nagyon kínos, avagy ami a MÁZ mögött van


Nagyon kínos, avagy ami a MÁZ mögött van

Ikreket szülni úgy, hogy az egyik fehér, a másik meg fekete, szívás. Akkor aztán magyarázkodhatsz, hogy te nem a szomszéd legyét kaptad be, csupán lenyelted a fekete cipőpasztát a fogantatás pillanatában. J

http://www.healthanddna.com/paternity-dna-testing/test-twin-zygosity.html
Náluk, nem lehet kérdés:-))))))
Nem mákteát ittam reggelire és még csak nem is a kis manók súgják most a fejemben ezt a történetet, megállapított tény, hogy valóban születhet egy anyának egy azon időben egyszerre két teljesen különböző gyereke. Sőt tovább megyek… lehet, hogy az a két gyerek teljesen különböző nemzetiségű és vallású lesz és még mindig nem a fejemre ejtett gerenda hatása alatt írom ezeket a sorokat.
A közelmúltban bebizonyították, két különböző, de egymáshoz nagyon közel eső időpontban is teherbe lehet esni úgy, hogy a gyerekek végül egyszerre szülessenek meg. És hát ebből következik, hogy a fogantatásnak nem kötelező egy hálószobában és egy apától történnie. Valóban őrület, de lehetséges. Nem olyan túl régen született is így két baba. Igaz, ebben az esetben őket még csak véletlenül sem lehet ikreknek nevezni. Kínos, de lehet, hogy még a vezetéknevük is különböző lesz, ha kiderül a turpiszság. Elképzelem, ahogy a nővérkék rohangálnak a szülészeten és nem értik, hogy a Kovács ikrek közül a feketébb, miért a Mulúd nevet kapjaJ
Mivel az ikertesóm sem Mulúd és tudomásom szerint én sem, bízom benne, hogy mi tényleg a klasszikus felállás vagyunk. És ha nem, akkor is elég jól sikerült a dolog, mert ránézésre testvéreknek látszunk, még ha nem is vagyunk olyanok, mint két tojás. :-)
Újabb vízióm támadt. Azon elmélkedem, mi lehet annál kínosabb, mint két apától ikreket szülni? Az lenne még kellemetlenebb, ha kiderülne, hogy az egyik apa épp a Viagra hatására várt, miközben a termékeny asszony, hogy ne teljen feleslegesen az idő, átment a szomszédba kicsit gyakorolni. Viszont nézzük a dolog pozitív oldalát is. Az „ikrek” esküvőjét minimum három ember állja, ami sokkal barátságosabb, mint ha kettőnek kellene fizetni. J
S, ha már esküvőről esett szó, hát kipróbáltam egy tortát, amely marcipán mázzal készül és én mondom, olyan jól sikerült, hogy egy lagziba is simán elmenne.

MARCIPÁNTORTA

A tortalaphoz kikeverünk öt tojás sárgáját, 5 kanál cukorral, 1 vaníliával, 1 sütőporral, 5 kanál tejjel, 2 kanál olajjal 5 kanál sima- és 5 kanál rétesliszttel. Ehhez hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A masszába darabolt diót és aszalt gyümölcsöket keverek, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, három lapot vágunk belőle.

A krémhez marcipános csokoládét olvasztunk kicsi vajjal és tejszínnel. Adunk hozzá kakaóport és kevés lisztet, melyből sűrű krémet főzünk. Ezt követően további vajjal dúsítjuk. Amikor kihűlt, néhány csepp mandulaaromát és kemény tejszínhabot adunk hozzá, ezzel lazítjuk.
A krémmel gazdagon megkenjük a lapokat és a torta külső részét is. A tetejére marcipánmasszát teszünk, melyet előtte vékonyra nyújtunk. Díszíthetjük, valahogy így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése