2012. április 26., csütörtök

Nyugi és KÁVÉszünet


Nyugi és KÁVÉszünet


Bököd az aurám. Nem csak bököd, de piszkál, lökdös és időnként még be is szól. Vagy ha nem ő az, akkor valaki más, aki éppen a közvetlen közelemben áll. Ő viszont azt mondja, hozzám sem ért...

Kávészünet...életem legolcsóbb feketéjével:-)
Az életkor nem erény csak állapot és ezt egyre inkább megtanulom, ahogy közelebb kerülök ahhoz a bizonyos megboldoguláshoz. Nekem például soha eszembe nem jutna, hogy azért követeljek magamnak szabad ülőhelyet, mert már középkorú vagyok, de úgy tűnik, mások abból próbálnak előnyt kovácsolni, hogy megöregedtek. Remélem, kis mondandómmal nem zúdítom magamra az összes nyugdíjas szervezet haragját és nem kell futva menekülnöm, miközben ezer fürge öreg fut utánam a görbebotjával hadonászva. 
Mindez csak azért jutott eszembe, mert ma fellökött egy öregúr, aki aztán még le is szidott, hogy én milyen pimasz vagyok, mert azt mertem mondani, hogy biztosan az aurám bököd, ha nem ő volt az a görbebotjával. Szép dolog szépen megöregedni, de ezt az állapotot talán nem arra kellene felhasználni, hogy mindenkibe legálisan beleköthessen az ember. 

Aztán ott vannak a különböző kisebbségekhez tartozók. Ha megjegyzed, hogy ők azok, az a baj, ha nem jegyzed meg, rasszista és bunkó vagy. Ha alkalmatlanságra hivatkozva elutasítják őket, biztosan abból lesz botrány, hogy éppen őket nem vették fel, ha meg őket veszik fel, mások ordítozzák azt, hogy persze csak azért kapta meg a melót, mert ő az...

Bököd az aurám. Most már jól érzem és azt mondogatja közben, fejezzem be ezt a gondolatmenetet, mert egyébként biztosan agyonüt valaki a felsoroltak közül. 
Na jó, befejezem inkább készítek egy olyan sütit, ami gyerekkoromra emlékeztet, amikor még sokkal kevesebb volt a konfliktus ebben a világban, vagy legalábbis én azt nem érzékeltem. :-) Anyu gyakran vett nekünk Kapucíner szeretett, mert imádtuk a kávé ízét. Mindig kikunyeráltuk a kockacukrot is, amit kávéba mártogattunk. 

KÁVÉSZELET

A krémhez elkészítünk négy deci cukros tejeskávét. Ebbe beleütünk két tojás sárgáját és hozzáadunk négy kanál lisztet. Kis tűzön állandó kevergetés közben besűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a felvert tojáshabot és 1 deci kemény tejszínhabot. Ismét hűtőbe rakjuk. 

Ezután hat tojáshot hozzáadunk két kanál cukrot, két kanál mézet, két kanál olvasztott vajat, 8 kanál lisztet, négy kanál kakaót és egy sütőport. Ebből két vákony lapot sütünk. Miután kihűlt, mindkét lapot megfelezzük, így négyet kapunk.

A krémet ketté vesszük, az egyik feléhez kakaót keverünk. Ezután a lapokat felváltva összerakjuk a kávés és csokis krémmel, úgy, hogy az utolsó tetejére a sima kávés kerüljön. Végül étcsokit olvasztunk vajjal és ezzel kenjük be a süti tetejét. Egy éjszakát pihentetjük, aztán tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése