2012. április 15., vasárnap

GESZTENYEkérdés


GESZTENYEkérdés

Avókádót, spenótot, dióféléket, még gesztenyét is ehetünk azért, hogy örökre fiatalok maradjunk. Egy jó nagy pohár disznózsírral azonban egy perc alatt juthatunk el csecsemőkorunktól a koporsóig. J

http://www.answers.com/topic/chestnut
Volt szerencsém közvetlen közelről is látni, hogy mit művelnek az állati eredetű táplálékok az emberrel. Részt vettem egy szívműtéten – szerencsére csak nézőként – és láthattam, hogyan borította el a zsír egy húsevő szívét. Biológiából mindig jó voltam és egyébként is tudom, hol kell keresni az ember ketyegőjét, első pillanatban azt még sem találtam a felnyitott mellkasban. Aztán a doki egy nagy sárga tojásra mutatott, amiről kiderült, az bizony a műtőasztalon fekvő asszony csúnyán elhájasodott szíve. Elképesztő élmény volt…Az illetőn végeztek egy gyors belsőkozmetikázást is, lefejtették a zsírréteget a szívéről, ami tuti 30 év pluszt jelentett számára, ha csak nem zsírszalonnával indítja azóta is a napot…J
Zöldet enni nem annyit tesz, hogy az ember zöldebb lesz a sok éves átlagnál, hanem, hogy állítólag meghosszabbítja az életét. Azt hiszem, ez az információ egyelőre kevés ember tudatáig jutott el, különben a mezők tele lennének legelő emberekkel…és akkor mi lenne szegény marhákkal…
Csak így ne járjunk...:-)
Azért, hogy a ráncaik kisimuljanak, nem csak a pletykás szomszédokat és a hülyeségeket dumáló ismerőseinket érdemes elkerülni, hanem dióféléket is fogyaszthatunk. Ide tartozik a gesztenye is, amelyről állítólag a rómaiak úgy vélekedtek, hogy az ember számára ott vannak meg az optimális életfeltételek, ahol a szelídgesztenye megél. Azt azért elképzelem, ahogy az ember egy gesztenyefával a kezébe megy telket nézni. Minden kinézett helyen elültet egy facsemetét és ahol legjobb lesz a termés, oda építi majd fel a palotáját. Igaz, ez kicsit hosszú projektnek tűnik, na de ha már felturbóztuk magunkat zöldekkel, időn annyi lesz, mint a tenger, mit nekünk kivárni néhány évtizedet…
Aztán ott van a vörösbor. A legfrissebb kutatások szerint ez az ital segít az öregséghez köthető betegségek legyőzésében, az ember szinte észre sem veszi, hogy megöregedett. Ja, legalábbis nem érdekli, ha elég mennyiséget fogyaszt belőle. J
Zsuzsi barátnőm szülinapjára, valami különlegeset szerettem volna készíteni. Olvasva a fiatalító étrendről, a gesztenyetorta mellett döntöttem. Ráadásul a gesztenye állítólag nem hizlal és még csak nem is puffaszt, ami egy szoptatós kismamánál, mint tudjuk nagyon is fontos. Kíváncsi vagyok a tesztre…Ha Zsuzsi a torta elfogyasztása után olyan karcsú és fiatal lesz, mint saját pár hetes kisfia, akkor szabadalmaztatjuk a gesztenyetortámat, mint az örök ifjúság gyógyszerét…meggazdagszunk és elhúzunk olyan helyre, ahol már virágba boriltak a gesztenyefák…J

GESZTENYETORTA


A tortalaphoz szétválasztunk öt tojást, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját öt kanál cukorral addig keverjük, amíg kifehéredik, aztán hozzákeverünk egy fél csomag gesztenyemasszát, pár csepp rumot, vagy aromát, vanília kivonatot, 1 sütőport, 10 kanál lisztet, 5 kanál vizet, végül a felvert tojáshabot. A massza felét a kivajazott tortaformába öntjük, a másik felébe kakaót keverünk és a tortaformába tesszük a sárga massza tetejére. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsül, majd kihűtjük, hogy szebben lehessen szétvágni.
A krémhez kikeverünk másfél csomag gesztenyemasszát 1 vajjal, egy nagydoboz Mascarpone krémsajttal, kb. 1 deci tejszínnel, ízlés szerinti cukorral, rumaromával és vanília kivonattal.
A tortalapot három részre vágjuk, megkenjük a krémmel. A tetejét szintén ezzel borítjuk be. Ízlés szerint díszíthetjük. Én marcipános szíveket ragasztottam az oldalára, a tetejét málnahabbal dekoráltam.

2 megjegyzés: