GESZTENYEkérdés
Avókádót,
spenótot, dióféléket, még gesztenyét is ehetünk azért, hogy örökre fiatalok
maradjunk. Egy jó nagy pohár disznózsírral azonban egy perc alatt juthatunk el
csecsemőkorunktól a koporsóig. J
http://www.answers.com/topic/chestnut |
Volt
szerencsém közvetlen közelről is látni, hogy mit művelnek az állati eredetű
táplálékok az emberrel. Részt vettem egy szívműtéten – szerencsére csak
nézőként – és láthattam, hogyan borította el a zsír egy húsevő szívét.
Biológiából mindig jó voltam és egyébként is tudom, hol kell keresni az ember
ketyegőjét, első pillanatban azt még sem találtam a felnyitott mellkasban.
Aztán a doki egy nagy sárga tojásra mutatott, amiről kiderült, az bizony a
műtőasztalon fekvő asszony csúnyán elhájasodott szíve. Elképesztő élmény volt…Az
illetőn végeztek egy gyors belsőkozmetikázást is, lefejtették a zsírréteget a
szívéről, ami tuti 30 év pluszt jelentett számára, ha csak nem zsírszalonnával
indítja azóta is a napot…J
Zöldet enni
nem annyit tesz, hogy az ember zöldebb lesz a sok éves átlagnál, hanem, hogy
állítólag meghosszabbítja az életét. Azt hiszem, ez az információ egyelőre
kevés ember tudatáig jutott el, különben a mezők tele lennének legelő emberekkel…és
akkor mi lenne szegény marhákkal…
Csak így ne járjunk...:-) |
Azért, hogy a
ráncaik kisimuljanak, nem csak a pletykás szomszédokat és a hülyeségeket dumáló
ismerőseinket érdemes elkerülni, hanem dióféléket is fogyaszthatunk. Ide
tartozik a gesztenye is, amelyről állítólag a rómaiak úgy vélekedtek, hogy az
ember számára ott vannak meg az optimális életfeltételek, ahol a
szelídgesztenye megél. Azt azért elképzelem, ahogy az ember egy gesztenyefával
a kezébe megy telket nézni. Minden kinézett helyen elültet egy facsemetét és
ahol legjobb lesz a termés, oda építi majd fel a palotáját. Igaz, ez kicsit
hosszú projektnek tűnik, na de ha már felturbóztuk magunkat zöldekkel, időn
annyi lesz, mint a tenger, mit nekünk kivárni néhány évtizedet…
Aztán ott van
a vörösbor. A legfrissebb kutatások szerint ez az ital segít az öregséghez
köthető betegségek legyőzésében, az ember szinte észre sem veszi, hogy
megöregedett. Ja, legalábbis nem érdekli, ha elég mennyiséget fogyaszt belőle. J
Zsuzsi
barátnőm szülinapjára, valami különlegeset szerettem volna készíteni. Olvasva a
fiatalító étrendről, a gesztenyetorta mellett döntöttem. Ráadásul a gesztenye
állítólag nem hizlal és még csak nem is puffaszt, ami egy szoptatós kismamánál,
mint tudjuk nagyon is fontos. Kíváncsi vagyok a tesztre…Ha Zsuzsi a torta
elfogyasztása után olyan karcsú és fiatal lesz, mint saját pár hetes kisfia,
akkor szabadalmaztatjuk a gesztenyetortámat, mint az örök ifjúság gyógyszerét…meggazdagszunk
és elhúzunk olyan helyre, ahol már virágba boriltak a gesztenyefák…J
GESZTENYETORTA
A tortalaphoz
szétválasztunk öt tojást, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját öt kanál
cukorral addig keverjük, amíg kifehéredik, aztán hozzákeverünk egy fél csomag
gesztenyemasszát, pár csepp rumot, vagy aromát, vanília kivonatot, 1 sütőport, 10 kanál lisztet, 5 kanál vizet, végül a felvert tojáshabot. A massza felét a kivajazott tortaformába
öntjük, a másik felébe kakaót keverünk és a tortaformába tesszük a sárga massza
tetejére. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsül, majd kihűtjük, hogy szebben
lehessen szétvágni.
A krémhez
kikeverünk másfél csomag gesztenyemasszát 1 vajjal, egy nagydoboz Mascarpone
krémsajttal, kb. 1 deci tejszínnel, ízlés szerinti cukorral, rumaromával és
vanília kivonattal.
A tortalapot
három részre vágjuk, megkenjük a krémmel. A tetejét szintén ezzel borítjuk be.
Ízlés szerint díszíthetjük. Én marcipános szíveket ragasztottam az oldalára, a
tetejét málnahabbal dekoráltam.
nemcsak szép, finom is! És mivel karcsúsít, mindjárt meg is eszem a maradékot :) :)
VálaszTörlés:-)
Törlés