2012. április 12., csütörtök

FORDÍTOTT világ, avagy hülyék paradicsoma


FORDÍTOTT világ, avagy hülyék paradicsoma

Hülyének lenni a világ legkényelmesebb dolga. A hülyékre csak legyint az ember, esetleg elnézően mosolyog, de ha Te csinálod meg ugyanazt a f****got, akkor kitörik a nyakad. Nem vitás, hülyének lenni jó! J

Crazy:-))))
„Aki hülye, haljon meg!” – szokták mondani, ám a mi esetünkben nem a hülye dobta fel a talpát, ellenben halottnak nyilvánított valakit, aki legalább olyan eleven volt, mint te, vagy én. Az illető azt állította, hogy egy koraszülött csecsemő elhunyt, ráadásul mindezt a szülőknek is elmondta. A babát elvitette a hullaházba, csak az volt a szerencse, a szülőknek megengedte, hogy elbúcsúzzanak „elhunyt” kislányuktól. Amikor a hullaházban az anya azt észlelte, hogy megmozdul a baba, azt sem tudta, most képzelődik, vagy a halotti bizonyítványt kiállító illető volt a hülye. Szerencsére kiderült, hogy ez utóbbi az igazság.
Aztán egy másik hülye, egy autót tört össze a közelmúltban, mert azt gondolta, hogy valaki a bezárt kocsiban felejtett egy kiskutyát. Az illető ráadásul rendőr volt, így még inkább feljogosítva érezte magát arra, hogy benyúljon a kocsiba. Betörte az ablakot és kiráncigálta az állatot, amelyről kiderült, hogy csak egy játék eb. Erre mondja az ember, hogy nagy az isten állatkertje. Jó-jó, tudom én, hogy vannak baromira élethű játékok, de hát egy plüss állatot összekeverni egy igazival, mégiscsak azt mutatja, hogy az illető esze azért mégsem úgy vág, mint az a bizonyos borotva.
Hülyének lenni nem csak kényelmes, de praktikus is. Ha az ember hülye, még bűncselekményt is büntetlenül követhet el. Nem csoda, ha egyesek megpróbálják bevetni az „elmebeteg vagyok, tessék engem felmenteni” trükköt, hogy ne kelljen börtönbe vonulniuk. És amilyen hülye a világ, még be is kajáljuk, hogy az illető valóban hülye és talán még meg is sajnáljuk és adunk neki egy utolsó esélyt.
Azt hiszem, hülyeség lenne most azt állítani, hogy körülöttem mindenki zizi, csak én vagyok normális. Minden relatív ugyanis. A hülyék országában valószínűleg azt nézik elmebetegnek, aki nem nyilvánít halottnak élőket, nem ment meg magányos plüsskutyákat és nem gyújtja fel a saját családját, mert egyszerűen rájuk unt. Jobb lesz tehát, ha átgondolod a dolgot és inkább bevállalod, hogy hülye vagy, mielőtt te leszel a rés a pajzson, amit még az előtt betömnek, mielőtt egyet pislanthatnál.
S, ha már a fordított világról beszéltünk, jöjjön most egy olyan sütemény, amelyet éppen fordítva készítünk a megszokotthoz képest. Tudom, hogy ez most így kicsit bonyolultan hangzik, de cseppet sem az, mindjárt meglátjátok.

FORDÍTOTT ALMATORTA


Először a tésztát készítjük el, amelyhez vegyünk 40 deka lisztet, egy sütőport, 10 deka porcukrot, egy vaníliát, 10 deka puha vajat, egy kanál tejfölt, 1 tojás sárgáját és gyúrjunk belőle puha tésztát. Ezt hűvös helyen pihentessük, közben meghámozunk öt nagyobb almát és azt szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket szépen elhelyezzük a tortaforma alján és megszórjuk dióval és fahéjjal. 
Ezek után egy serpenyőben pici vízzel kb. 20 deka cukorból, egy kanál vajból és 3-4 kanál tejszínből állandó kavarás mellett karamellt főzünk. Ezt ráöntjük az almára, majd ráhelyezzük a vékonyra nyújtott tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percet sütjük. Amikor kész, megfordítjuk a tortát, úgy, hogy az alma legyen felül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése