FORDÍTOTT világ, avagy
hülyék paradicsoma
Hülyének lenni a világ
legkényelmesebb dolga. A hülyékre csak legyint az ember, esetleg elnézően
mosolyog, de ha Te csinálod meg ugyanazt a f****got, akkor kitörik a nyakad.
Nem vitás, hülyének lenni jó! J
Crazy:-)))) |
Aztán egy másik hülye, egy autót tört
össze a közelmúltban, mert azt gondolta, hogy valaki a bezárt kocsiban
felejtett egy kiskutyát. Az illető ráadásul rendőr volt, így még inkább
feljogosítva érezte magát arra, hogy benyúljon a kocsiba. Betörte az ablakot és
kiráncigálta az állatot, amelyről kiderült, hogy csak egy játék eb. Erre mondja
az ember, hogy nagy az isten állatkertje. Jó-jó, tudom én, hogy vannak baromira
élethű játékok, de hát egy plüss állatot összekeverni egy igazival, mégiscsak
azt mutatja, hogy az illető esze azért mégsem úgy vág, mint az a bizonyos
borotva.
Hülyének lenni nem csak kényelmes, de
praktikus is. Ha az ember hülye, még bűncselekményt is büntetlenül követhet el.
Nem csoda, ha egyesek megpróbálják bevetni az „elmebeteg vagyok, tessék engem
felmenteni” trükköt, hogy ne kelljen börtönbe vonulniuk. És amilyen hülye a
világ, még be is kajáljuk, hogy az illető valóban hülye és talán még meg is
sajnáljuk és adunk neki egy utolsó esélyt.
Azt hiszem, hülyeség lenne most azt állítani,
hogy körülöttem mindenki zizi, csak én vagyok normális. Minden relatív ugyanis.
A hülyék országában valószínűleg azt nézik elmebetegnek, aki nem nyilvánít halottnak
élőket, nem ment meg magányos plüsskutyákat és nem gyújtja fel a saját
családját, mert egyszerűen rájuk unt. Jobb lesz tehát, ha átgondolod a dolgot
és inkább bevállalod, hogy hülye vagy, mielőtt te leszel a rés a pajzson, amit
még az előtt betömnek, mielőtt egyet pislanthatnál.
S, ha már a fordított világról beszéltünk,
jöjjön most egy olyan sütemény, amelyet éppen fordítva készítünk a
megszokotthoz képest. Tudom, hogy ez most így kicsit bonyolultan hangzik, de
cseppet sem az, mindjárt meglátjátok.
FORDÍTOTT ALMATORTA
Először a tésztát készítjük el, amelyhez
vegyünk 40 deka lisztet, egy sütőport, 10 deka porcukrot, egy vaníliát, 10 deka
puha vajat, egy kanál tejfölt, 1 tojás sárgáját és gyúrjunk belőle puha
tésztát. Ezt hűvös helyen pihentessük, közben meghámozunk öt nagyobb almát és
azt szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket szépen elhelyezzük a tortaforma alján
és megszórjuk dióval és fahéjjal.
Ezek után egy serpenyőben pici vízzel kb. 20 deka
cukorból, egy kanál vajból és 3-4 kanál tejszínből állandó kavarás mellett
karamellt főzünk. Ezt ráöntjük az almára, majd ráhelyezzük a vékonyra nyújtott
tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percet sütjük. Amikor kész,
megfordítjuk a tortát, úgy, hogy az alma legyen felül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése