A chi nem PITE!
A legfontosabb az, hogy a chi ki ne szökjön az ajtón, mert akkor nagyon rácsesztél, olyan szegény maradsz, mint a templom egere. S, ha azt a fránya chit sikerült marasztalnod – mondjuk egy kis sütivel meg kávéval – érdemes arra koncentrálnod, hogy egy fikarcnyi negatív gondolatod se legyen, mert akkor aztán chi sem ér már semmitJ
http://interiorideaz.com/design/uncategorized/feng-shui-tips-for-decoration/ A Feng shui szerint ez egy tökéletes berendezés... |
http://listverse.com/2009/11/06/top-10-consistent-ghost-story-elements/ |
Egyiktől sem, mondja egy harmadik
személy, aki viszont arra esküszik, túl negatívak a gondolataim, emiatt nem jön
össze semmi. Ajánlata: néhány óra vele és megtanít a pozitív gondolkodásra,
amely aztán bevonzza akár a lottóötöst is. Óránként csak tízezerbe kerül a
konzultáció, de megéri, ugyanis aztán a pozitív gondolataim mellett a lé is
eláraszt majd.
Na ezek után aztán már bátran rácsapom az ajtót az ellenségeimre, talán még az asztalt is megcsapkodom előttük, hiszen nincs veszítenivalóm, tudom a siker és a gazdagság kulcsát. Szép új világ, köszöntelek :-)
Ám mielőtt elárasztana a boldogság és elégedettség, még sütök valamit, amitől valóban jól érzem magam, ezt ugyanis már kipróbáltam.
TÚRÓS PITE
Ez a recept Zsuzsi barátnőmtől származik és tényleg nagyon finom. A töltelék eredetileg alma volt, de mi jobban szeretjük a túrót, ezért kicsit átdolgoztam a receptet. 25 dkg margarint morzsolj el 40 deka liszttel, gyúrj hozzá 12 deka cukrot, 1 vaníliát, 1 sütőport, fél citrom reszelt héját és levét, csipet sót, egy egész tojást, valamint egy fehérjét. A sárgáját tedd félre a megkenéshez. Ezután a tésztához tegyél még 1-2 evőkanál tejfölt, attól függően mennyit vesz fel. Könnyű, lágy tésztát kell kapni. Ha simára gyúrtad, vedd kétfelé és pihentesd hűtőben, kb. 30 percet.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. 3/4 kiló túróhoz ízlés szerint adunk porcukrot, vaníliát, 1 citrom reszelt héját, 1 tojást, 2 kanál búzadarát és jó krémesre kikeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverünk kb. 1 deci keményre vert tejszínt.
A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a tölteléket és befedjük a másik lappal. Tojással megkenjük a tetejét, majd megszurkáljuk, hogy sütés közben távozhasson a gőz. Ezután előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 160-170 fokon további 40 percig sütjük.
hogy én ezt mennyire szeretem :) már érzem is az ízét a számban és csorog a nyálam :)
VálaszTörlés:-)
VálaszTörlés