2012. április 11., szerda

A chi nem PITE!

A chi nem PITE!


A legfontosabb az, hogy a chi ki ne szökjön az ajtón, mert akkor nagyon rácsesztél, olyan szegény maradsz, mint a templom egere. S, ha azt a fránya chit sikerült marasztalnod – mondjuk egy kis sütivel meg kávéval – érdemes arra koncentrálnod, hogy egy fikarcnyi negatív gondolatod se legyen, mert akkor aztán chi sem ér már semmitJ


http://interiorideaz.com/design/uncategorized/feng-shui-tips-for-decoration/

A Feng shui szerint ez egy tökéletes berendezés...
A feng shui alapján berendezni lakásunkat szerintem annyit tesz, mint vad idegennek pénzt adni azért, hogy  baromi nagy kupit csináljon az otthonodban, ráadásul még téged is palira vegyen. Elnézést kérek azoktól, akik hisznek ebben az iparágban, én azt mondom, két cserép virágtól a keleti sarokban még nem száll meg az ihlet arra vonatkozóan, hogyan lehetnék mocskosul gazdag, ha előtte csóró voltam. A szakértők szerint azért nem tapasztaltam még a feng shui jótékony hatását, mert a virágaimat nem fémszínű kaspóban tartom, de még csak nem is cserépedényben. Értem, akkor ez lenne minden bajomnak az alfája és az omegája? Azt hiszem már is rohanok a boltba és beszerzek néhány tucattal, az sem baj, ha egy fillér sem marad a zsebemben, ugyanis az új kaspóim majd bevonzzák a pénzt, ha hihetek a jóslatoknak.


http://listverse.com/2009/11/06/top-10-consistent-ghost-story-elements/
Egyszer egy illető felajánlotta, hogy jobbá teszi szerencsétlen életemet, eljön hozzánk és beméri, vannak-e szellemek a lakásban. Szerinte ugyanis annak köszönhető, hogy se pénzem, se különösebben nagy szerencsém. Állítása szerint rámtapadt valaki, aki egyfolytában leszipkázza az energiámat, ami gátja a boldogulásomnak. Amikor közöltem vele, hogy erre most nekem annyira nincs se pénzem, se igényem, felajánlotta, hogy részletben is törleszthetek! Akkor, most, hogy is van ez? Mitől vagyok szerencsétlen? A chi kiáramlásától, vagy a szellemektől?


Egyiktől sem, mondja egy harmadik személy, aki viszont arra esküszik, túl negatívak a gondolataim, emiatt nem jön össze semmi. Ajánlata: néhány óra vele és megtanít a pozitív gondolkodásra, amely aztán bevonzza akár a lottóötöst is. Óránként csak tízezerbe kerül a konzultáció, de megéri, ugyanis aztán a pozitív gondolataim mellett a lé is eláraszt majd.
Na ezek után aztán már bátran rácsapom az ajtót az ellenségeimre, talán még az asztalt is megcsapkodom előttük, hiszen nincs veszítenivalóm, tudom a siker és a gazdagság kulcsát. Szép új világ, köszöntelek :-)
Ám mielőtt elárasztana a boldogság és elégedettség, még sütök valamit, amitől valóban jól érzem magam, ezt ugyanis már kipróbáltam.

TÚRÓS PITE

Ez a recept Zsuzsi barátnőmtől származik és tényleg nagyon finom. A töltelék eredetileg alma volt, de mi jobban szeretjük a túrót, ezért kicsit átdolgoztam a receptet. 25 dkg margarint morzsolj el 40 deka liszttel, gyúrj hozzá 12 deka cukrot, 1 vaníliát, 1 sütőport, fél citrom reszelt héját és levét, csipet sót, egy egész tojást, valamint egy fehérjét. A sárgáját tedd félre a megkenéshez. Ezután a tésztához tegyél még 1-2 evőkanál tejfölt, attól függően mennyit vesz fel. Könnyű, lágy tésztát kell kapni. Ha simára gyúrtad, vedd kétfelé és pihentesd hűtőben, kb. 30 percet.


Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. 3/4 kiló túróhoz ízlés szerint adunk porcukrot, vaníliát, 1 citrom reszelt héját, 1 tojást, 2 kanál búzadarát és jó krémesre kikeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverünk kb. 1 deci keményre vert tejszínt. 
A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a tölteléket és befedjük a másik lappal. Tojással megkenjük a tetejét, majd megszurkáljuk, hogy sütés közben távozhasson a gőz. Ezután előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 160-170 fokon további 40 percig sütjük.

2 megjegyzés: