2012. március 5., hétfő

Aki BÚJT, aki nem...


Aki BÚJT, aki nem…a tuti recept!

Azon gondolkodom, mi a fenét kellene csinálnom, hogy egy időre börtönbe kerüljek? Mit tegyek azért, hogy lesitteljenek, becsukjanak, hogy aztán kivonulva a Gyorskocsiból újságírók hada várjon, és végre érvényesülni tudjak. Mert úgy tűnik, ez a recept..

Captive (game)
Ez a világ végképp megérett a pusztulásra – mondta a múltkor az egyik barátom és rá kellett jönnöm, nagyon is igaza van. Mindig is tudtam, hogy baromi rosszkor nyitották ki azt az időkapszulát, amelyben kozmoszbejárást végeztem, és amelynek időpontja vélhetően az idők végezetéig tartott volna, ha rajtam múlik. Ehelyett jól kicsesztek velem, és száműztek egy olyan dimenzióba, ahol egykori börtönlakók a gyerekeink példaképei és ahol azt sulykolják a fejünkbe, hogy valaki, aki korábban saját jólétének biztosítására követett el törvénybeütköző dolgot, a modern Robin Hood. Na, álljon csak meg a nászmenet! Mitől lenne ő Robin? Vagy én olvastam nagyon félre valamit az eredeti regényben, vagy rajtam kívül mindenki szelektív memóriával rendelkezik. Mert a jó öreg bujdosó Robin nem magának, hanem a szegényeknek, mai szóhasználattal élve, a „szociálisan rászorulóknak” adta a lopott pénzt, nem pedig magára költötte. S, hogy közben az illető jó útra tért a sitten, hát igencsak dicséretes, de ne feledjük el, hogy ettől, még nem róla fogunk énekelni a templomban karácsonykor, mert nem avanzsált megváltóvá.
http://almostawesomecheese.wordpress.com/2011/04/03/robin-hood-prince-of-thieves/
Aztán vannak mások, akik ittak, aztán tettek ezt, azt, kicsit bevonultak, bent elvoltak  és végül szintén megdicsőülve távoztak a dutyiból. Hát így kellene élnünk, ez a tuti recept arra, hogy valaki népszerűbb legyen, mint valaha, állásajánlatokkal bombázzák és hónapokra beégjen a címlapokba?
Ez a világ valóban megérett a pusztulásra, és ha már pusztul, kérem, először én pusztuljak, mert már tele van a hócipőm !
„Örök börtön, száműztek, a büntetésemet töltöm, ezen a Földön” Jól mondják Lukács Laciék és ha ezt vesszük alapul, hát k***ára eltorzult a világ. A börtön a kulcs a sikerhez vezető úton, mi többiek meg kint szívunk és készítjük elő a vörös szőnyeget azoknak, akik tolvajokból, csalókból, álszentekből példaképekké váltak.
S, ha ma éppen a bujdosó Robin Hoodot kerítettem szóba, akkor előveszek egy olyan ételt is, amit én csak bujtatott zöldséglepénynek nevezek. Saját kreáció, és aki eddig megkóstolta, biztosan elkérte a receptet. Bízom benne, hogy nektek is ízlik majd! Hát akkor vágjunk bele!

BUJTATOTT ZÖLDSÉGLEPÉNY

Tisztítsunk meg három répát, egy nagyobb krumplit, egy nagyobb vöröshagymát és egy nagyobb, érett avokádót. Ez utóbbit villával nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a reszelt répát, a lereszelt krumplit és a lereszelt hagymát. A zöldségekhez tegyünk 10 deka reszelt sajtot, 3 kanál grízt, 4 kanál lisztet és egy tojást. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel és majoránnával. A kissé lágy masszát kiolajozott inkább kicsi méretű, de magasabb falú tepsiben 220 fokon kb. 40 percig süssük. Ezt követően 4-5 kanál sűrű tejfölbe keverjünk egy tojást, a keveréket végül kenjük a lepény tetejére, majd szórjunk rá reszelt sajtot. Tegyük vissza a sütőbe és pirítsuk a szószt a lepényre. 

1 megjegyzés:

  1. istenifinom :) végre nem túrós és krumplis tészta :) köszönöööööm :)

    VálaszTörlés