2012. március 19., hétfő

Elképesztő! Kórházvalóságshow

Elképesztő! Kórházvalóságshow - Itt a vér és a beteg is valódi!

Véres beavatkozást, béltisztítást is láthatnak azok, akik az új kórházrealityre kapcsolnak. A doktor című sorozatban a készítők arra törekedtek, hogy minden valódi legyen, így a vizsgálatok és a betegek is.
http://www.adoktorshow.hu/
Az első epizódok már is kiverték a biztosítékot azoknál, akik csak a finomkodó, rózsaszín szappanoperákon nevelkedtek. Pedig a pszichológusok szerint a romantikus sorozatok ideje lejárt, a jövő csakis a realityé.
„Az emberek ingerküszöbét egyre jobban kitolta a média. A megrendezett dolgokra senki nem kíváncsi, a jövő a valóságshowké. Az emberek valós szereplőkkel akarnak azonosulni, a kis emberekkel, akik pontosan olyanok, mint ők, vagy a lány a szomszéd házból. Kórházreality eddig még nem volt Magyarországon, ezért kíváncsian várjuk a reakciókat. Azt tippelem, hogy nagyon megosztja majd a nézőket. A finomabb lelkűeket nyílván elriasztja, hogy az orvosi vizsgálatokat élőben láthatják. A többség azonban nem ilyen. Az emberek szeretik a borzongást, a titkot, azok megfejtését és egy egészségügyi valóságshowban ezt is megkapják.” – mondja Andor Péter pszichológus.
Természetesen az sem mellékes, hogy a Hálózat TV-ben sugárzott sorozat rengeteg olyan közérthető tanácsot is ad a nézőknek, amelyeket eddig meg sem mertek kérdezni.
A legutóbbi adásban a béltisztításról volt szó, amely egyesek szerint túlságosan is naturálisan volt tálalva. Ráadásul a műsorvezető, Beleznay Endre elmondta, hogy maga is kipróbálja majd a módszert. A színész emiatt az utóbbi napokban kapott hideget és meleget, de mint mondja, ő nem foglalkozik a támadásokkal.
Az sem titok, hogy ezentúl még sűrűbben hallhatunk majd egy-egy sztár egészségügyi problémáiról, ugyanis sokan vannak, akik Beleznay Endrével együtt felvállalták, hogy őszintén beszélnek betegségeikről, ezzel is a megelőzés fontosságát hangsúlyozva.

2 megjegyzés: